Microsoft 365 Business Standard vs Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 kent verschillende varianten. Waar moet je op letten en waarin verschillen de abonnementen? In dit artikel gaan we dieper in op de zakelijke varianten Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium.

Verschillen  Business Standard en  Business Premium

Microsoft 365 Business Standard en Business Premium verschillen voornamelijk op beveiligingsaspecten. Deze aspecten zijn inzichtelijk en te beheren voor de IT verantwoordelijke, maar verbeteren de veiligheid aanzienlijk voor de eindgebruiker. Zo zijn geavanceerde apparaatbeheer en informatiebeveiliging functies alleen beschikbaar bij Business Premium. Microsoft 365 Business Premium omvat namelijk zowel Intune als Azure Information Protection Premium Plan 1.

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune wordt beschreven als een beheer (MDM/MAM) oplossing die integreert met Microsoft 365. Je kunt het gebruiken om compliance op apparaten af ​​te dwingen en voorwaardelijke toegang in te stellen voor Microsoft 365-applicaties en -bronnen. Intune is daarmee een gecentraliseerd, in de cloud gehost beheerplatform. Het vervangt in feite on-premises domeincontrollers / groepsbeleid door een webgebaseerd controlecentrum.

Wat is Azure Information Protection Premium Plan 1?

Azure Information Protection Premium Plan 1 vormt de basis voor het versterken van uw Microsoft 365-omgeving. Voorwaardelijke toegang, e-mailarchivering, eDiscovery-zoekopdrachten, gevoeligheids- / retentielabels, plannen voor preventie van gegevensverlies en uitgaande e-mailversleuteling zijn slechts enkele van de voordelen van dit stuk Microsoft 365 Business Premium.

Business Standard versus Business Premium

Business Standard

Business Premium

Gebruikers

Max 300

Max 300

Office Suite

• Microsoft Outlook
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Publisher(alleen pc)
  • Microsoft Access(alleen pc)
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Publisher(alleen pc)
  • Microsoft Access(alleen pc)

Services

• Teams
  • Microsoft Exchange
  • Microsoft OneDrive
  • Microsoft SharePoint
  • Teams
  • Microsoft Exchange
  • Microsoft OneDrive
  • Microsoft SharePoint
Beveiliging
  • Intune
  • Microsoft Azure Information Protection

Microsoft 365 Business Standard

Meest geschikt voor bedrijven die de volledige hulpprogramma's voor extern werk nodig hebben, inclusief Microsoft Teams, beveiligde cloudopslag, zakelijke e-mail, en premium Office-toepassingen op verschillende apparaten.

Microsoft 365 Business Premium

Meest geschikt voor bedrijven die veilige oplossingen voor extern werk nodig hebben met alles dat is opgenomen in Business Standard, plus geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen en apparaatbeheer.

Belangrijke extra functies ten opzichte van Business Standard:

• Office 365 Advanced Threat Protection (ATP): voorzien van extra bescherming tegen phishing, onveilige bijlagen en links, en geavanceerde malware;
  • Monitoren en beheren van applicaties;
  • Vereisen van extra security op apparaten (Bitlocker);
  • Makkelijkere en snellere (her)installaties op basis van autopilot/intune;
  • Mogelijkheid om inloggen te beperken en beveiligen door middel van condities: MFA, locaties, apparaten;
  • Verbeterde monitoring op inlogpogingen.

Gelet op voorgaande kunnen we stellen dat Microsoft 365 Business Premium in het huidige landschap met digitale dreigingen en gecentraliseerd beheer de standaard aan het worden is.

Terug naar overzicht

Business Premium vs Business Standard

Deel dit artikel via:

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is.

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Volgende

microsoft 365
Starten met Microsoft 365

Kiezen van de juiste licentie?

We kunnen ons voorstellen dat het kiezen van de juiste Microsoft 365 variant lastig is. Wij hebben veel organisaties geholpen met het maken van de juiste keuze. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.