Baseline Microsoft 365

De baseline Microsoft 365 is een gemeenschappelijk normenstelsel binnen VTM, waaruit passende maatregelen kunnen worden afgeleid. Dat wil zeggen een organisatie breed normenkader waarin VTM ook alle concrete maatregelen beschrijft die de kwaliteit en veiligheid van de diensten waarborgen.

Baseline versie 08-10-2020 l Versie 1.3

Maatregelen
Onderstaand een overzicht van de maatregelen gesteld binnen de baseline welke VTM hanteert. Ga je er zelf mee aan de slag? Gebruik dit overzicht dan als checklist.

Onderwerp  Geïmplementeerd
1  Microsoft Security Defaults geactiveerd  ▢
2  Instellen dat wachtwoorden nooit verlopen  ▢
3  Autopilot enrollment ingericht  ▢
4  Standaard gebruikers zijn geen Admins  ▢
5  Installatie van vertrouwde app blokkeren (sideloading voorkomen)  ▢
6  Password Reset Self Service activeren  ▢
7  Enable conditional access (MFA & Authentication)  ▢
8  Block access to SharePoint and OneDrive content via unmanaged devices  ▢
9  Mail Forwarding Extern Domein Geblokkeerd  ▢

Aanvullend, maken meerdere gebruikers gebruik van dezelfde mailbox? Dan dient dit altijd een Shared Mailbox te zijn en geen user account.