MAM/MDM: Ons toestellen beleid

Om jouw bedrijfsgegevens te beveiligen is het up-to-date houden van jouw mobiele apparaat een minimale vereiste. En dan hebben wij het niet eens gehad over de End of Support, ondersteuning van (security) updates en software versie. Als jouw organisatie gebruik wil maken van MAM of MDM zijn deze aspecten belangrijk.

Om jou te helpen delen wij ons beleid voor iOS- en Android-apparaten (betreft MAM/MDM). Ook delen wij een lijst met toestellen die wij (niet) ondersteunen.

Apple iOS (iPhone/iPad)

• iOS-versies: iPhones en iPads moeten minimaal draaien op de laatste versie van iOS 16 of 17.

• Vervanging aanbevolen: De iPhone 6 en oudere modellen moeten onmiddellijk worden vervangen.

• Advies voor upgrade: Wij raden aan om de iPhone 6s, SE 1st en 7 te vervangen, aangezien deze geen ondersteuning hebben voor iOS 16 en 17. Ook adviseren wij om de iPhone 8 (plus) en X uit 2017 te vervangen, aangezien deze geen ondersteuning hebben voor iOS 17.

• Ideale keuze: Overweeg de aanschaf van iPhone SE (3rd generation), iPhone 14 of een nieuwer model voor de beste gebruikerservaring.

• Meer informatie: Zie de volledige lijst van iOS-versies en updates op Wikipedia.

Google Android (Samsung, Google Pixel, LG, OnePlus, Motorola)

• Minimale Android-versie: Zorg ervoor dat Android-toestellen minimaal op versie 11 draaien met de security patch van maximaal 3 maanden geleden. Bij voorkeur Android 14.

• Aanvullend advies: Kies voor recent uitgebrachte Android-toestellen. Denk hierbij aan de Samsung Galaxy A24, A34 5G en A54 5G uit de midrange series. Natuurlijk kan je naast de A-series ook kiezen voor de Samsung Galaxy S series.

• Regelmatige updates: Wij adviseren om te kiezen voor recent gelanceerde Android toestellen die maandelijks security updates ontvangen voor een periode van minimaal 4/5 jaar.

• Voor huidige Android-toestellen ondersteunen wij uitsluitend toestellen die maandelijks of per kwartaal updates ontvangen. Toestellen met slechts halfjaarlijkse beveiligingsupdates vallen buiten ons ondersteuningsbeleid.

• Meer informatie: Zie de volledige lijst van Android-versies en updates op Wikipedia.

Welke toestellen ondersteunen jullie (niet)?

In dit overzicht zie je welke toestellen wij wel en niet ondersteunen.

Terug naar overzicht

website artikel 450x300 1

Deel dit artikel via:

Wil je alle belangrijke informatie over MDM en MAM in je mailbox ontvangen?

Download dan hier de MAM / MDM leaflet.

Leaflet MDM-MAM

Advies nodig over welke toestellen en/of het inrichten van MAM/MDM?

Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.