HEIC of HEIF (High Efficiency Image Format)

HEIC of HEIF (High Efficiency Image Format) zijn bestandstypen die gebruikt worden op mobiele apparaten om afbeeldingen klein op te slaan. Apple gebruikt dit formaat voor de opslag van foto's op iPhones. HEIC maakt gebruik van de HEVC (High Efficiency Video Codec) waarmee bestanden beter en kleiner kunnen worden opgeslagen dan in JPG. Op het moment dat je een foto vanaf de iPhone deelt, bijvoorbeeld om op social media te zetten, wordt de foto automatisch omgezet naar JPG.

Op de iPhone foto's als JPEG opslaan?

Foto's vanaf iPhone nemen als JPG bestand kan door op de iPhone instelling te wijzigen via: Instellingen > Camera > Structuren > Optie Meest compatibel aan vinken zodat de foto's worden genomen als Jpeg/ jpg bestand.

Omzetten naar JPEG via Windows 10
HEVC Video Extensions is een hulpprogramma dat is ontwikkeld door Microsoft Corporation. Het is een toepassing voor video- extensies waarmee computers en apparaten video-codering met hoge efficiëntie of HEVC-video's kunnen lezen. Het programma kan worden gedownlaod uit de Microsoft Store, deze is tegen betaling verkrijgbaar.

Terug naar overzicht

logo VTM grip

Deel dit artikel via:

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze maandelijkse business update.

Vorige

Azure File Sync
Wat is Azure File Sync?

Volgende

on premise cloud
File Opslag opties