Cisco Jasper

Cisco Jasper is het meest moderne en één van de grootste M2M Management platformen ter wereld. Met dit management platform heeft u grip op SMS, Voice, 2G, 3G, 4G (LTE) en LTE-M netwerk.

Via het Cisco Jasper managementportaal kunt u eenvoudig en realtime uw IoT-aansluitingen beheren. In dit portaal heeft u ook in een oogopslag overzicht van uw aansluitingen, inzicht in het gebruik en inzicht in het netwerk gedrag.

Standaard heeft u beschikking over een breed scala aan veiligheid- en beheerdiensten en zit u zelf aan de knoppen. Wanneer wenselijk kunnen veel taken volledig geautomatiseerd worden en beschikt u tevens over de mogelijkheid om via API's uw eigen back-end systeem te koppelen aan Cisco Jasper.

Startpagina

Vanuit de startpagina (afb.1) is het gemakkelijk navigeren naar de vier hoofd segmenten van het portaal. Vanuit hier is het ook mogelijk direct naar specifieke gegevens te zoeken door middel van de zoekbalk.

 Apparaten

Het segment “Apparaten” geeft een overzicht van alle aansluitingen en zal in dagelijks gebruik het meest worden benaderd. Hieronder (afb.2) een voorbeeld van de “Apparaatlijst” pagina.

Het overzicht is verdeeld in een aantal kolommen met specifieke informatie zoals “SIM-status” en “Cyclus tot datum verbruik”. Naast de standaard selectie van kolommen die zichtbaar zijn is het mogelijk deze selectie zelf naar wens in te delen.

Met een rechter muisklik in de naambalk (afb.3) komt een overzicht naar voren met alle beschikbare standaard kolommen. Het is mogelijk vijf zelf aangemaakte kolommen aan dit overzicht toe te voegen. Dit staat verderop beschreven in het “Beheer” hoofdstuk.

Beheer

Onder de kop “Aangepaste velden”  (afb.4) in het “Beheer” segment is het mogelijk zelf kolommen aan te maken. Hier ziet u vijf regels staan die hiervoor te gebruiken zijn. Door middel van “Aangepast label” (afb.5) is hier een eigen naam voor de kolom aan te hangen (bijvoorbeeld Adres, Installatienummer etc.).

Zodra “Ingeschakeld” geselecteerd wordt zijn ze beschikbaar in het apparaten overzicht.

Automatisering

In het “Automatisering” segment is het mogelijk beveiligingsregels in stellen. Via de knop “Acties” en “Nieuwe maken” (afb.6) kunnen nieuwe regels aangemaakt worden.

Eén van de meest gebruikte regels (afb.7) is de  “Cyclus tot datum-dataverbruik” regel. Deze regel kan door middel van een e-mail een waarschuwing afgeven als een van tevoren aangeven verbruik is gegenereerd binnen de huidige cyclus. Deze regel geeft ook de mogelijkheid tot het automatisch wijzigen van de sim-status, hiermee voorkomt het portaal hoog verbruik door de simkaart uit voorzorg te deactiveren.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via:

Real time simkaart status in Cisco Jasper portal

In de Cisco Jasper Portal kun je real time de status inzien van jouw IoT simkaarten. John de Groot legt uit hoe je dit kunt terugzien in de portal.

Tip van John - Real time simkaart status inzien in de Cisco Jasper portal

Bekijk de video