Upgrade jouw beheer van vergaderruimtes: Hoe Yealink RoomPanel voor Microsoft Teams jouw bedrijf kan helpen

Het beheer van vergaderruimtes kan voor veel bedrijven een tijdrovende en frustrerende taak zijn. In het verleden moest voor het reserveren van een vergaderruimte een fysieke agenda worden gecontroleerd of e-mails heen en weer worden gestuurd om een tijd in te plannen. Dit resulteerde vaak in dubbele boekingen, verwarring over de beschikbaarheid van ruimtes en een gebrek aan inzicht in komende vergaderingen.

Stroomlijn het beheer van jouw vergaderruimtes

Het Yealink RoomPanel voor Microsoft Teams is een gamechanger voor bedrijven die hun beheer van vergaderruimtes willen stroomlijnen. Met dit paneel kunnen gebruikers eenvoudig vergaderingen plannen en starten direct vanaf het paneel, waardoor meerdere schermen en menu's niet meer nodig zijn. Het RoomPanel biedt ook realtime inzicht in komende vergaderingen. Het kan de titel, het tijdstip en de organisator van de vergadering weergeven, evenals het aantal deelnemers. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om snel de juiste vergadering te identificeren en eraan deel te nemen.

Terug naar overzicht

Vorige

Wisselen tussen devices thumbnails
Wisselen tussen devices in Microsoft Teams

Volgende

In gesprek thumbnail
In gesprek functionaliteit in Microsoft Teams

Voordelen van integratie met Microsoft Teams

De nauwe integratie van het Yealink RoomPanel met Microsoft Teams is een van de belangrijkste voordelen.

Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk vanuit Microsoft Teams een vergadering kunnen inplannen, zonder de noodzaak om handmatig vergadercodes in te voeren of door meerdere schermen te navigeren.

Bovendien ondersteunt het RoomPanel one-touch join, waardoor gebruikers met één druk op het scherm aan een vergadering kunnen deelnemen.

De voordelen op een rij

 • Efficiënt plannen en starten van vergaderingen rechtstreeks vanuit het paneel
 • Nauwe integratie met Microsoft Teams, inclusief de one-touch join-functie
 • Real-time inzicht in komende vergaderingen
 • Controleer bezetting en temperatuur van de vergaderzaal (indien gelinkt met Yealink RoomSensor)
 • De gekleurde LED bar (groen of rood) geeft aan of een kamer beschikbaar is of niet
 • Aanpassingsopties voor kleurenschema's, achtergronden en branding
 • Verbeterde samenwerking en communicatie binnen het bedrijf

 

Andere functies voor het beheren van jouw vergaderruimte

Naast de Teams-integratie biedt het Yealink RoomPanel ook een reeks andere functies die het tot een veelzijdig en krachtig hulpmiddel maken voor het beheer van vergaderruimten. Het paneel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de verlichting en temperatuur van de ruimte te monitoren (als deze gekoppeld is aan de Yealink RoomSensor). Daarnaast is de RoomPanel gemakkelijk op te hangen aan verschillende soorten muren, hierdoor kan je het systeem overal plaatsen.

yealink yealink roompanel voor teams

Specificaties Yealink RoomPanel

 • Ondersteunt dual-band 802.11ac Wi-Fi module voor draadloze inzet met verbeterde netwerkstabiliteit en efficiëntie.
 • Ingebouwde dubbele Bluetooth 5.0 chipsets voor uitgebreide functies zoals Bluetooth gateway - koppeling met RoomSensor om automatisch reserveren/vrijgeven mogelijk te maken*.
 • Ondersteuning van NFC/RFID voor geavanceerde ID autorisatie en inchecken van deelnemers*.
 • Ingebouwde microfoon en dubbele luidsprekers voor toekomstige uitbreidingen zoals virtuele assistenten, beheerder oproep, enz.

*Functies die worden ondersteund door toepassingen voor het plannen van vergaderingen

roompanel yealink specs 450x300

Beheer jouw vergaderruimte efficiënt en gestroomlijnd

Het Yealink RoomPanel voor Microsoft Teams is een geweldige oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiëntere en gestroomlijnde manier om hun vergaderruimtes te beheren. Met zijn nauwe integratie met Microsoft Teams, realtime inzicht in komende vergaderingen en zijn reeks functies biedt het een reeks voordelen ten opzichte van traditionele tools voor vergaderbeheer, waardoor bedrijven uiteindelijk de samenwerking en communicatie kunnen verbeteren en meer uit hun vergaderruimten kunnen halen.

Neem contact met ons op

Wil jij meer weten over de Yealink RoomPanel of de integratie tussen Microsoft Teams en de Yealink RoomPanel en of dit iets is voor jouw bedrijf?

Neem dan contact met ons op door het formulier hieronder in te vullen een een medewerker zal contact opnemen met jou.

* verplichte velden