Cybersecurity ICT


Cybersecurity in de informatie- en communicatietechnologie (ICT): wat moet je weten?

Cybersecurity verwijst naar het geheel aan technologieën, processen en praktijken dat is ontworpen om netwerken, apparaten, programma's en gegevens te beschermen tegen aanvallen, schade en/of ongeoorloofde toegang. Cyberbeveiliging kan ook worden aangeduid als beveiliging van de informatietechnologie.


Het belang van cybersecurity ICT

Cybersecurity ICTCyberbeveiliging is belangrijk omdat organisaties ongekende hoeveelheden gegevens verzamelen, verwerken en opslaan op computers en andere apparaten. Een aanzienlijk deel van die gegevens kan gevoelige informatie zijn, of het nu gaat om intellectueel eigendom, financiële gegevens, persoonlijke informatie of andere soorten gegevens waarvoor ongeoorloofde toegang of blootstelling negatieve gevolgen zou kunnen hebben.

Organisaties verzenden gevoelige gegevens over netwerken, systemen en naar devices en apparaten. ICT cybersecurity beschrijft de discipline die is gericht op de bescherming van die informatie en de systemen die worden gebruikt om deze informatie te verwerken of op te slaan.

Naarmate het aantal en de complexiteit van cyberaanvallen toenemen, moeten organisaties gerichte en voldoende maatregelen nemen om gevoelige bedrijfs- en personeelsinformatie te beschermen. Al in maart 2013 waarschuwden de hoogste inlichtingendiensten dat cyberaanvallen en digitale spionage de grootste bedreiging vormen voor de nationale veiligheid, en zelfs het terrorisme overschaduwen.


De uitdagingen van cyberbeveiliging

De moeilijkste uitdaging bij cybersecurity is de steeds evoluerende aard van beveiligingsrisico's. Traditioneel hebben organisaties en de overheid de meeste van hun cyberbeveiligingsmiddelen gericht op perimeterbeveiliging om alleen hun meest cruciale systeemcomponenten te beschermen en te verdedigen tegen bekende bedreigingen. Tegenwoordig is deze aanpak onvoldoende, omdat de bedreigingen sneller optreden en veranderen dan wat organisaties aankunnen aan cyberbeveiliging.

Voor effectieve cyberbeveiliging moet een bedrijf haar inspanningen coördineren in haar gehele informatiesysteem. Elementen van cybersecurity diensten ICT omvatten onder andere:

  • Netwerk veiligheid
  • Applicatie beveiliging
  • Eindpuntbeveiliging
  • Dataveiligheid
  • Identiteitsbeheer
  • Database- en infrastructuurbeveiliging
  • Cloud beveiliging


Secure your Business

Cybersecurity is een breed begrip. Het omvat onderwerpen als fysieke beveiliging, hardware, risico analyses, medewerkers, wet en regelgeving, etcetera. Vaak zien we dat organisaties niet weten welke risico’s ze lopen, wat ze hiermee moeten, laat staan waar ze moeten beginnen. Wilt u meer weten over cyberbeveiliging voor uw organisatie, wij gaan graag met u in gesprek!

Neem contact met ons op


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

VTM, professionals in

icon ICT

IT

Moderne IT oplossingen waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

icon Telecom

TELECOM

First class telefonie, internet en ip-vpn oplossingen.

icon IoT

IoT

Ultra moderne, betrouwbare én veilige Internet of Things oplossingen.

icon Cybersecurity

CYBERSECURITY

24/7 Security operations, security platform en multi-layer defense.

0+

Geweldige klanten

0

NPS klanttevredenheid

0

Dedicated professionals

8.7

Onze 1100+ klanten
waarderen ons met
gemiddeld een:

Lees alle reviews


VTM - professionals in ICT, Telecom, Cybersecurity, Internet of Things (IoT) en ERP business optimalisatie