Phishing mail KPN in omloop

PAS OP! Er zijn e-mails in omloop die worden verzonden uit naam van KPN. Het onderwerp van deze e-mail is “Mijn KPN factuur” of “Automatische incasso stopgezet” en lijkt vanuit naam van KPN te zijn gestuurd. Deze mail komt niet van KPN. Klik NIET op de links en verwijder deze e-mail meteen.

Volgens de e-mail staat uw factuur klaar en de mail bevat meerdere links. Om naar Mijn KPN te gaan, om meer uitleg over uw factuur of om naar een url te gaan. Klik NIET op deze links.

Het gaat om deze mail;

Phising mail KPN in omloop

 

Niet duidelijk is om wat voor malware het precies gaat, maar dat het om phising gaat is te herkennen aan het feit dat de link je niet naar de KPN website stuurt:

Phising mail KPN in omloop

De mail is verzonden uit naam van KPN. Als Business Partner van KPN is het niet onaannemelijk dat klanten van de VTM Groep deze mail krijgen. Mocht u deze mail onder ogen krijgen, klik dan NIET op de links, maar verwijder de mail meteen.

Automatische incasso stopgezet

Een andere mail die in omloop is en lijkt vanuit KPN verstuurd te zijn, is een e-mail dat uw automatische incasso (tijdelijk) is stopgezet. U moet op een link klikken om de machtiging opnieuw online te regelen. Ook hier geldt, deze mail komt niet van KPN, klik NIET op de link en verwijder deze e-mail meteen.

Phising mail KPN in omloop