Ondersteuning Windows 7 stopt op 14 januari

Microsoft komt met fullscreen waarschuwing


Eerder dit jaar hebben wij al bericht dat Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7. Per 14 januari 2020 worden geen updates meer gedaan aan het besturingssysteem en worden beveiligingslekken niet meer gerepareerd.

Opvallend is dat het aantal gebruikers van Windows 7 de afgelopen maanden nauwelijks is afgenomen. Het marktaandeel ligt volgens meerdere statistieken nog boven de 25 procent. En dat terwijl de einddatum van Windows 7-ondersteuning dus nog slechts één maand op zich laat wachten.

Na 14 januari 2020 worden geen Windows 7 updates meer gedaan en worden beveiligingslekken niet meer gerepareerd. Patches zijn na die datum nog wel beschikbaar, maar alleen nog tegen betaling. Ook kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen.

Fullscreen waarschuwing in Windows 7

Microsoft toont op Windows 7-systemen al notificaties over het naderende einde van de ondersteuning. Vanaf 15 januari 2020 worden dat fullscreen waarschuwingen in Windows 7, met daarin de waarschuwing dat het besturingssysteem niet meer wordt ondersteund en dat gebruikers risico lopen.

Om de beveiliging en het gebruik van uw besturingssysteem op peil te houden, wordt iedereen die nog gebruik maakt van Windows 7, geadviseerd om over te stappen naar Windows 10.

Ook einde ondersteuning Windows Server 2008

Per 14 januari stopt Microsoft ook met de ondersteuning voor Windows Server 2008 en 2008 R2, de Microsoft besturingssystemen voor servers. Ook daarvoor komen vanaf die datum geen reguliere beveiligingsupdates meer.

Om de beveiliging van de infrastructuur op peil te houden adviseert Microsoft om 2008-serverapplicaties te migreren naar Azure, of over te stappen op nieuwere versies zoals Server 2012, 2016 of 2019.

Vragen

Wilt meer weten over de mogelijkheden om te upgraden naar Windows 10, migratie naar Azure, of heeft u andere vragen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dat kan via 0174 527 320 of info@vtmgroep.nl.

 

Volgende

ICT trends en ontwikkelingen 2020
ICT-trends en ontwikkelingen voor 2020