Nieuwe kansen door uitfasering ISDN en PSTN

Het is u wellicht niet ontgaan, de komende jaren gaat KPN het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN) moderniseren. Concreet betekent dit dat per 1 september 2019 de enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN netlijnen volledig uitgefaseerd zullen zijn. Deze ontwikkeling levert nieuwe kansen op voor uw telefonie omgeving.

Voice over IP (VoIP)

Eerder hebben wij u via onze website al bericht over deze ontwikkeling; KPN moderniseert vaste telefonie netwerk en stopt met ISDN1/2. Belangrijkste reden voor KPN om de traditionele netlijnen uit te faseren zijn de veranderde klantvraag en een markt die steeds meer is overgegaan naar bellen via internet (VoIP).

Door het komen te vervallen van de traditionele netlijnen is de overstap op nieuwe technieken als VoIP een vereiste. VoIP telefonie staat voor Voice over IP: bellen via het internet. Simpel gezegd, u heeft een internetverbinding en met VoIP gebruikt u deze ook voor uw telefonie.

Kansen

Deze ontwikkeling biedt nieuwe kansen voor uw organisatie. Overstappen op VoIP-techniek maakt het mogelijk om de bereikbaarheid en flexibiliteit van uw organisatie verder te optimaliseren. Tegelijk levert het een aanzienlijke kostenbesparing op. U hoeft niet meer te investeren in een telefooncentrale en onderling kan kosteloos gebeld worden, waardoor samenwerken met collega’s nog eenvoudiger wordt.

Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en uw telefonie verhuist gewoon met u mee. U kunt altijd en overal verbinding maken met uw telefooncentrale in het datacenter. Zo profiteert u van de mogelijkheden van een professionele telefooncentrale, zonder hoge investering of onderhoudskosten.

Zorgeloos overstappen

Voor veel organisaties heeft de uitfasering van ISDN1/2 en meervoudige PSTN netlijnen consequenties voor de bestaande telefonie. Wij helpen u graag stapsgewijs overstappen naar een optimale, toekomstvaste oplossing voor uw organisatie.

Wilt u direct stappen zetten, of heeft u vragen over deze ontwikkeling en mogelijkheden, neem dan contact met ons op of stel uw vraag via onderstaand formulier.