Nieuwe communicatie units voor zorginstellingen

Deze week is door Gerard van Hoeven van Rabobank Westland en Hans Olsthoorn van VTM een mobiele communicatie unit geleverd aan Liesbeth Bakker, zorgmanager, en Daniëlle Vellekoop, begeleidster, van woonzorgpark ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster. Deze unit is de eerste van de nieuwe serie communicatie units welke geleverd zullen worden aan zorginstellingen in de regio Westland/Zuid Holland.


Mobiele Communicatie Unit - Westerhonk

Gerard van Hoeven van Rabobank Westland en Hans Olsthoorn van VTM overhandigen de mobiele communicatie unit aan Liesbeth Bakker en Daniëlle Vellekoop van Woonzorginstelling Het Westerhonk (foto: Thierry Schut)


Eerder heeft VTM, samen met KPN 12 units geleverd aan zorginstellingen. Vanwege coronamaatregelen zijn zorginstellingen gesloten voor bezoek van buitenaf. Bewoners missen daardoor het contact met hun naasten. Hen met elkaar verbinden is het doel. (Zie ook: KPN en VTM helpen ouderen in contact te blijven met hun dierbaren)


Tweede serie

De eerste serie units werden dankbaar in gebruik genomen door de zorginstellingen en bewoners. Vanwege de grote behoefte, en zeker nu ook de maatregelen verder zijn verlengd, is hard gewerkt aan een nieuwe serie communicatie units. Deze 10 nieuwe mobiele communicatie units worden kosteloos beschikbaar gesteld door VTM, en zijn mede mogelijk gemaakt door KPN en Rabobank Westland.

Toen Gerard van Hoeven, directievoorzitter bij Rabobank Westland, de vraag kreeg om dit maatschappelijke initiatief van VTM te ondersteunen, hoefde hij niet lang na te denken. ‘In moeilijke perioden zoals deze worden ook mooie initiatieven ontplooid en dat ondersteunen wij als coöperatieve bank van harte. Het is juist in deze tijd enorm belangrijk dat bewoners van zorginstellingen via beeldbellen in contact kunnen blijven met hun naasten. Mooi dat we dit in samenwerking met VTM kunnen faciliteren.’

De units worden compleet geleverd met techniek en verbinding. Een groot verrijdbaar beeldscherm, waarmee ouderen via KPN Zorg Messenger kunnen videobellen met het thuisfront en zo toch in contact kunnen blijven met familie.


Mobiele Communicatie Units VTM KPN

Er werd deze week hard gewerkt om alle units weer snel in elkaar te monteren


Welkom

Dat de units zeer welkom zijn, bleek al uit de aanvragen na de eerste serie units. Ook nu hebben we weer veel aanvragen ontvangen en zijn inmiddels alle beschikbare units gereserveerd en worden deze dagen uitgeleverd. Hiermee hopen wij ons steentje bij te dragen en het voor ouderen en patiënten toch mogelijk te maken om in contact te blijven met hun dierbaren.


Helpdigitaal.nl

Behalve de mobiele communicatie units worden komende dagen ook weer de nodige tablets uitgeleverd aan zorginstellingen. Deze worden beschikbaar gesteld in samenwerking met helpdigitaal.nl, een initiatief om zorginstellingen te verbinden met IT-organisaties. Ook de tablets zijn bedoeld om ouderen te laten beeldbellen met hun dierbaren. (Zie ook: Helpdigitaal houdt ouderen in contact met familie)

 

Volgende

Altijd en overal eenvoudig samenwerken
Online samenwerken met collega’s wordt steeds belangrijker