KPN stopt uitbreiding koperaansluitingen

KPN is vanaf het begin van dit jaar gestopt met het aanbieden van nieuwe uitbreidingen op bestaande koperaansluitingen. Het gaat dan voornamelijk om netwerkaansluitingen die gebruik maken van de oudere koperinfrastructuur. 

Vanaf februari 2023 stopt KPN de levering van internet, tv en vaste telefonie via het kopernetwerk. Deze verandering heeft gevolgen voor zo’n 2,2 miljoen huishoudens. Zij kunnen vanaf dan alleen nog vaste diensten via glasvezel door KPN of andere providers geleverd krijgen. Het kopernetwerk word alleen uitgezet daar waar Glasvezel (FttH) als alternatief door KPN kan worden aangeboden.

Omzetten van koper naar glasvezel

Momenteel biedt KPN op bijna 3 miljoen adressen glasvezel aan. De bedoeling is om dit verder uit te breiden. Het voordeel van glasvezel (FttH) is dat het een toekomstbestendig aansluitnetwerk is dat in staat is om hoge bandbreedtes te leveren.

KPN gaat om die reden het komende jaar de bestaande koperen aansluitingen op adressen, waar dit nog van toepassing is, buiten gebruik stellen en actief overzetten naar dienstverlening via glasvezel waar dit beschikbaar is. Ieder jaar worden ongeveer 500.000 huishoudens van het koperdraad afgeschakeld.

Klaar voor de toekomst

Glasvezel is een duurzame oplossing en milieubewuster dan koper. Daarnaast hebben bedrijven door digitalisering ook meer behoefte aan een snelle, flexibele en betrouwbare infrastructuur. KPN wil klanten het beste netwerk bieden en bouwt daarom voortdurend aan de digitale snelweg van de toekomst. Glasvezel is hiervoor de basis. Het is de beste toekomstbestendige keuze en biedt jouw bedrijf de hoogste snelheden en de meest stabiele verbinding.

Voordelen glasvezel

Je hebt altijd naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van de koperaansluiting voor je zakelijk internet, tv en vaste telefonie en het werkt nog steeds naar behoren. Waarom zou je oversluiten naar glasvezel? Naast dat KPN sowieso het komende jaar alle koperaansluitingen gaat uitfaseren, zijn er ook nog andere voordelen op te noemen ten opzichte van koper:

  • Hoge up-en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s
  • Stabiele verbinding met het internet
  • Duurzaam en energiezuinig

Overstappen naar glasvezel?

Maak je gebruik van het kopernetwerk, terwijl een glasvezelnetwerk beschikbaar is in jouw straat? Vul onderstaande contactformulier in en onze telecom-specialist neemt contact met je op. 

* verplichte velden