Het nieuwe normaal

Hybride-, flex- of thuiswerken, het zijn allemaal benamingen voor de flexibele oplossingen die uit noodzaak ontstaan zijn in de corona tijd.
In sneltreinvaart werden thuiswerkplekken ingericht en deze oplossingen worden nu omarmd door zowel werkgevers als werknemers.

De ontwikkelingen staan echter niet stil en de tijd om de hybride werkplek te moderniseren en professionaliseren is gekomen… Maar hoe zorg je nu voor een goede, veilige en professionele thuiswerkplek voor je personeel  en welke apparatuur heb je eigenlijk allemaal nodig? In deze blog nemen we je mee in de wereld van de thuiswerkplek.

De moderne werkplek

Werken hoe, waar en wanneer je wil dát is de moderne werkplek. Ten opzichte van een paar jaar geleden ziet onze werkplek er tegenwoordig heel anders uit. Werknemers hebben veel meer devices en diensten tot hun beschikking.

Veiligheid en up-to-date houden van al deze oplossingen is cruciaal en het is een zorg minder als al deze diensten naadloos op elkaar aansluiten.
Met onze Office365 en VTM Grip oplossingen zorgen we voor een complete en naadloze integratie op één plek.
Bekijk onze oplossingen voor de moderne werkplek

Connectiviteit

Een goede werkplek valt of staat met goede connectiviteit, er is niets zo vervelend als een wegvallende of haperende verbinding tijdens een meeting of gesprek. Zaken als een stabiele internetverbinding en volledig goede WiFi dekking zijn hier onlosmakelijk mee verbonden.
VTM kan je advies geven op de internetverbinding en waar gewenst zakelijk internet faciliteren.
Meer informatie over onze connectiviteit oplossingen…

VPN en bedrijfsdata

Je klant/relatie gegevens zijn de basis van het bedrijf en omgang met deze gegevens vereist de nodige zorg. Het versleutelen van gegevens die worden uitgewisseld tussen kantoor en de werknemer, maar ook tussen werknemers onderling voorkomt het ongewenst ‘meeluisteren’ van kwaadwillende.

Een managed werkplek van VTM samen met een managed firewall en VPN verbinding zorgt ervoor dat bedrijf kritische gegevens volledig versleuteld worden uitgewisseld.
Dankzij onder andere deze veilige verbinding in combinatie met MFA (Multi Factor Authentication) worden alle risico’s uitgesloten.
Meer informatie over de VPN...

Privé apparatuur en verbindingen

Even de zakelijke mail checken vanaf de bank op je (privé) tablet of nog snel een belangrijk document controleren/accorderen vanaf je (privé) telefoon…
Het scheiden van privé en zakelijk is nog nooit zo belangrijk geweest als nu, zeker op het gebied van privé (unmanaged) hardware.

Unmanaged devices zoals telefoons, tablets, laptops en computers worden vaak door meerdere mensen binnen het gezin gebruikt en een foutje is dan al snel gemaakt. Daarnaast zijn unmanaged devices vaak niet voorzien van de nodige beveiligingen waardoor je bedrijfsgegevens eenvoudig op straat kunnen komen te liggen.
Het scheiden van werk en privé op het gebied van hardware is een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het flexwerken.

Dankzij het proactief beheren en centraal managen ben je verzekerd van  volledige controle en veiligheid op jouw ICT-omgeving.

Naast een laptop en een goede verbinding is ook de communicatie tussen werknemers, werkgevers en relaties erg afhankelijk van kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede webcam en een headset met noise cancelling.
[LINK] Onze hardware oplossingen voor de professionele flexplek

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Moderne Werkplek

De Moderne Werkplek gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Download whitepaper

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

* verplichte velden