Een toekomstbestendig, betrouwbaar 5G-netwerk

5G is een belangrijke ontwikkeling voor Nederland. Consumenten zullen daar de komende 2 jaar nog niet direct veel van merken, maar bedrijven zeker wel. De verwachting is dat in 2022 de volledige potentie van 5G beschikbaar is voor iedereen.

De 5e generatie mobiele internetverbinding (5G) zorgt er de komende jaren voor dat we met meer mensen tegelijk op hoge snelheid gebruik kunnen maken van het internet. De reactietijden van mobiele apparaten worden korter en het mobiele internet wordt steeds sneller.

5G heeft grote betekenis voor mensen, organisaties en de samenleving als geheel. De wereld van vandaag de dag leunt immers steeds meer op onze digitale infrastructuur.


De weg naar een volwassen 5G-netwerk

KPN neemt Nederland mee de toekomst in. In Nederland is iedereen inmiddels gewend aan de beschikbaarheid van hoogwaardige connectiviteit. Om dit te kunnen blijven garanderen, is het belangrijk om te werken aan de digitale snelweg van morgen; 5G. Alleen zo kunnen we aansluiting blijven vinden in een snel veranderende wereld.

De komende 2 jaar werkt KPN hard aan het beschikbaar maken van 5G voor heel Nederland. In 2022, wanneer de hogesnelheidsfrequenties worden geveild aan Nederlandse aanbieders, worden grote verbeteringen in internetsnelheid mogelijk. De verwachting is dan dat 5G in volledige potentie beschikbaar is.


Veilig en betrouwbaar

Het gaat om technologie met grote impact. KPN houdt rekening met de zorgen die er leven in Nederland. Bijvoorbeeld zorgen over de beveiliging van het netwerk, of dat 5G-straling schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. KPN geeft de beveiliging van het netwerk de hoogste prioriteit en ziet er op toe het netwerk ruim binnen de door de overheid gestelde stralingsnormen blijft.


Het belang van 5G voor Nederland

Dankzij de capaciteit en betrouwbaarheid van het netwerk worden nieuwe toepassingen en oplossingen mogelijk. Innovaties op het gebied van veiligheid, mobiliteit, gezondheidszorg en duurzaamheid, waar we als samenleving veel aan hebben.

Nu al werkt KPN met meerdere organisaties in verschillende sectoren samen in zogenoemde ‘FieldLabs’. In deze Fieldlabs wordt 5G in de praktijk getest voor verschillende toepassingen. KPN werkt zo verder aan een toekomstbestendig, veilig en betrouwbaar 5G-netwerk. Kijk hiervoor ook op vtmgroep.nl/5g

De komende jaren wordt Nederland klaargestoomd op weg naar een volwaardig 5G-netwerk. Het is een veelbelovende beweging naar een wereld waarin we nóg beter verbonden zijn.

 

VTM whitepaper 5GVTM whitepaper 5G

5G stelt ons in staat nog beter, sneller en duurzamer te werken. In ketens, met partners, maar ook op manieren waar nog niet eerder aan gedacht is. Wil je meer weten over de mogelijkheden, download ons whitepaper 5G.

Whitepaper 5G

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

 

Volgende

IT trends 2021
IT-trends 2021