Stichting Arosa werkt efficiënter door de hulp van VTM

Stichting Arosa zet zich in voor de slachtoffers huiselijk geweld. Deze dienstverlening vindt plaats in de opvang en sinds kort ook daar buiten. Deze andere manier van werken vraagt om een andere inrichting van de organisatie. Namelijk van werken achter een bureau met een vaste pc naar werken op verschillende locaties met een smartphone en ipad.

Slachtoffers van huiselijk geweld willen wel dat het geweld stopt, maar het eigen huis verlaten is vaak een te grote stap. Daarom bieden de medewerkers van Arosa niet alleen hulp in de opvang, maar ook hulp bij gezinnen thuis of op een andere plek. Dit betekent dat veel van onze medewerkers op pad zijn (de zogenaamde ambulante hulpverlening).

In Nederland wordt jaarlijks een miljoen mensen slachtoffer van huiselijk geweld (geweld komt voor in één op de vijf gezinnen). Arosa in Rotterdam biedt hulp en opvang bij het stoppen van huiselijk geweld. Vrouwen, mannen en hun kinderen kunnen bij Arosa terecht voor opvang, begeleiding, advies en informatie.

Deze andere manier van werken vraagt ook om een andere inrichting van de organisatie. Van werken achter een bureau met een vaste pc naar werken op verschillende locaties met een smartphone en ipad.

Arosa is de samenwerking aangegaan met de VTM Group om alle ambulante medewerkers uit te rusten met een smartphone en ipad. Vanaf nu kunnen deze medewerkers vanaf iedere plaats inloggen op het systeem van Arosa. Een hele efficiencyverbetering!