LoRa-netwerk Westland


VTM Groep verbindt het Westland

De VTM Groep uit Maasdijk heeft voor het Westland een LoRa-netwerk uitgerold. Een techniek waarmee kleine hoeveelheden informatie uitgewisseld kunnen worden tussen objecten en systemen. Tegen lage kosten kan snel en eenvoudig data verzameld worden. Daarmee wordt het Westland de ideale speeltuin voor slimme ondernemers om nog efficiënter en effectiever te kunnen werken.

LoRa technologie

LoRa staat voor 'Long Range Low Power'. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultra laag stroomverbruik. LoRa maakt het mogelijk om in de toekomst miljoenen apparaten kostenefficiënt te verbinden met internet.


LoRa Westland

LoRa Westland stelt bedrijven in staat om snel, eenvoudig en tegen lage kosten data te verzamelen. Slimme ondernemers kunnen hun bedrijfsprocessen nog efficiënter en effectiever inrichten. Internet of Things gaat een leading rol spelen in de digitalisering van Nederland. De VTM Groep gelooft in de toepassingen hiervan en ziet het in het belang van de regio om dit netwerk uit te rollen voor het Westland.


Met LoRa Westland zijn 12.000 bedrijven en ruim 40.000 huishoudens in het Westland in staat om van de mogelijkheden van Internet of Things gebruik te maken. Het netwerk is volledig dekkend.

Bekijk hier een korte uitleg van Internet of Things mogelijkheden


Bekijk hier de update van de lancering van LoRa Westland


Enkele voorbeelden van toepassingen

  • Draadloos binnenhalen van data via sensoren in het veld;
  • Draadloos specifieke teeltgegevens in kaart brengen;
  • Grondwaterdiepte in kaart brengen;
  • Bepalen wanneer containers/prullenbakken geleegd moeten worden;
  • Het volgen van fietsen, huisdieren, kleine kinderen;
  • Boeren kunnen van afstand het welzijn van hun koeien monitoren;
  • Slimme lantarenpalen: ze gaan pas aan als je er langs komt.

 

Internet of Things

We kunnen veel voor u betekenen!

VTM Groep stelt het LoRa netwerk Westland kosteloos ter beschikking voor pilot projecten van innovatieve lokale ondernemers.

De toepassingen zijn eindeloos. En zeker niet beperkt tot de regio Westland. Wilt u de mogelijkheden van het Internet of Things via LoRa zelf ervaren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor toepassingen, advies, toegang en ondersteuning.

* verplichte velden