CO2-melders

Goede ventilatie en een gezond binnenklimaat bevorderen concentratie- en prestatieniveau en zijn cruciaal om overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Een gezond binnenklimaat is van belang voor alle organisaties waarbij groepen mensen (langdurig) binnen zitten, zoals bijvoorbeeld scholen, verzorgingstehuizen, winkels of horeca.

Daarom is het kunnen meten van omgevingswaarden in deze ruimtes extra van belang om een gezonde én prettige werk- of leefomgeving te creëren. Luchtkwaliteit monitoring op basis van Internet of Things helpt bij een gezonde werk- en leefomgeving.

Location Safety Indicators (Co2-melders)

Om jouw gebouw goed te monitoren, worden er een aantal sensoren geplaatst. Deze sensoren meten elke 15 minuten de CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. Deze gegevens worden verstuurd naar een eigen dashboard, waarin de data gevisualiseerd wordt. Op de sensor zelf wordt dit getoond aan de hand van een groen en rood licht. Tevens wordt er een alarmering gegeven als waarden in kritieke gebieden komen, hierdoor is het duidelijk of het nodig is om de ramen open te zetten.

Door de CO2, luchtvochtigheid en temperatuur van jouw binnenklimaat met de Location Safety Indicator (Co2-melder) zorgvuldig te monitoren, houd je de verspreidingen van virussen zoveel mogelijk tegen.

In deze whitepaper gaan we dieper in op het belang van goede ventilatie en welke oplossingen van meerwaarde zijn voor jouw organisatie.

Klik hier voor de whitepaper

VTM whitepaper cover co2 meter

Deel dit artikel via: