Wat is het Helium LoRa-netwerk

Het Helium LoRa-netwerk wordt aangedreven door de Helium-blockchain en is een innovatieve gedecentraliseerde draadloze infrastructuur. Het Helium Netwerk is 's werelds snelst groeiende draadloze netwerk ooit.

Helium Systems is een Amerikaans bedrijf dat in 2013 is opgericht om 's werelds eerste peer-to-peer LoRaWAN draadloos IoT-netwerk te bouwen, "The People's Network". Dit is ook het eerste wereldwijde, gedistribueerde netwerk van Hotspots. Dit netwerk biedt een openbare, draadloze dekking met groot bereik en laag vermogen voor LoRaWAN-compatibele IoT-sensoren en -apparaten. Helium claimt tot op heden meer dan 25.000 helium hotspots verkocht te hebben in 3.600+ steden.

Met de introductie van zijn blockchain decentraliseert het Helium Network IoT-dekking. Dit leidt tot een open draadloos IoT-netwerk dat in staat is om meerdere LoRa-enabled IoT-sensoren & -apparaten te verbinden. Ook kan het HNT netwerk overal ter wereld verschillende LoRaWAN-gateways combineren op een kostenefficiënte manier.

In LoRaWAN-netwerken van netwerk operatoren zoals KPN wordt een centrale of regionale LNS (LoRaWAN Network Server) en de betreffende gateways beheerd door een enkele entiteit, zoals KPN. Helium’s ontwerp voor een gedecentraliseerd netwerk betekent dat de gateways en mogelijk ook de LNS niet door één enekel entiteit beheerd word.

Wat is LongFi technologie?

Helium bedacht de LongFi™ technologie. Dit is een combinatie van LoRaWAN draadloos protocol en Helium blockchain. Helium LongFi technologie profiteert van alle kenmerken en voordelen van het LoRa netwerk. Terwijl het de capaciteit toevoegt voor eigenaren van gateways om Helium cryptocurrency (HNT voor Helium Network Token) te verdienen in het proces (mining).

Helium LongFi™ levert ook roaming mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt het micropayment transacties zodat klanten alleen betalen op basis van netwerkgebruik. Zonder gateways of netwerkservers te hoeven inzetten. De Helium LongFi™ technologie is geïntegreerd in een compatibele LoRaWAN gateway. Zo kun je een Helium Network Hotspot maken. Helium bracht de technologie eerst als open source uit, zodat derde partij fabrikanten compatibele hotspots konden bouwen. Het gebruik van de technologie werd vervolgens beperkt tot goedgekeurde verkopers via de HIP19-certificering.

Adoptie

Honderden bedrijven en duizenden ontwikkelaars bouwen nu al voort op The People's Network, het grootste en snelst groeiende LoRaWAN-netwerk ter wereld.

Duizenden bestaande oplossingen, sensoren, apparaten en gateways kunnen eenvoudig worden geconfigureerd voor LongFi, een krachtige mix van LoRaWAN- en blockchaintechnologieën.

Terug naar overzicht

helium lora 450x300

Deel dit artikel via:

VTM heeft een actieve hotspot voor het Westland

Een Hotspot is de combinatie van de Helium Blockchain en de LoRaWAN pakket routing software op een enkele, compacte en compatibele LoRaWAN gateway. Bekijk onze hotspot:

Fancy Cornflower Wombat Hotspot