VTM Grip | Patch Management

De fabrikant of ontwikkelaar van apparatuur en software ontwikkelt regelmatig systeem/software updates. Het is belangrijk dat deze updates op de apparatuur worden geïnstalleerd. Met deze updates worden basisfuncties en -eigenschappen bijgewerkt, of ze zijn bedoeld om meer kritieke problemen op te lossen, bijvoorbeeld met de beveiliging.

VTM voorziet servers en werkplekken remote alleen van cumulatieve updates. OS updates worden remote niet toegepast en periodiek projectmatig in overleg met de klant besproken.

VTM voert deze updates uit middels gepland onderhoud. Gepland onderhoud wordt standaard uitgevoerd gedurende kantoortijden. Voor onderhoud en updates welke impact hebben op uw bedrijfsvoering zal vooraf een afspraak gemaakt worden, zodat er een geschikte datum en tijd ingepland kan worden.

Het is van groot belang dat systemen van tijd tot tijd worden herstart, zéker wanneer er een update is geïnstalleerd. Updates hebben namelijk regelmatig een security fix in zich, hetgeen niet alleen betekent dat er mogelijkerwijs een lek is, maar ook dat Microsoft, Cisco of derde partijen dat lek bekend heeft gemaakt (door de release van de fix) en de server of werkstation daarmee extra kwetsbaar is. Om die reden is het standaard beleid dat bij “critical” patches werkstations gedwongen worden te herstarten.

Voor servers en netwerk infrastructuur is dit niet het geval daar deze in de regel impact hebben op de bedrijfsvoering. Wanneer er “critical patches” of andere belangrijke zaken, “pending” zijn tot een herstart, zal in overleg worden afgesproken wanneer de server herstart kan worden. VTM hecht dermate hoog belang aan de continuïteit van de bedrijfsvoering van haar klanten dat zij zich niet beperkt tot specifieke “service windows” maar naar redelijkheid in relatie tot de impact van de herstart, de klant zal ondersteunen op een moment dat past bij de bedrijfsvoering van de klant.


Werkwijze werkstations

Werkstations worden iedere donderdag om 08:00 geupdate. Critical & important patches van Microsoft en ondersteunde Third Party leveranciers worden automatisch geaccoordeerd. Bij een gemiste patch word deze bij de volgende herstart meegenomen.


Werkwijze servers

Server Patches om de week op Donderdagavond uitgevoerd. Er zijn geen auto approved updates toegestaan. Tevens is er geen re-run toegestaan.

 

Terug naar overzicht

logo VTM grip

Deel dit artikel via:

VTM Grip
Proactief beheer van uw IT

Documentatie

Volgende

logo VTM grip kl
VTM Grip | Compliance & performance monitoring LAN componenten