Introduction of Inmarsat-c Monthly Access Fee

We willen graag enkele updates en wijzigingen onder uw aandacht brengen, zoals aangekondigd in April 2020 door Inmarsat op de Inmarsat-C-service.

De L-bandsatellieten van de volgende generatie, waarvan de lancering in 2021 gepland staat, zullen Inmarsat C blijven ondersteunen; waardoor uw schepen toegang behouden tot cruciale diensten zoals noodrapportage, tracking, berichten en gegevensrapportage.

Om de continue levering en het onderhoud van de zeer betrouwbare Inmarsat C-service te behouden, introduceert Inmarsat vanaf 6 juli 2020 een maandelijkse toegangsprijs voor elke geregistreerde Inmarsat C-terminal.

Deze maandelijkse vergoeding is bedoeld om Inmarsat in staat te stellen het hoge niveau van betrouwbaarheid, veerkracht en kwaliteit te behouden dat u gewend bent van het Inmarsat C-netwerk en om zowel Inmarsat's als de Land Earth Station Operator's (LESO) Inmarsat C-ondersteunings netwerken te helpen onderhouden.

Onze rol als vertrouwde Point of Service Activation (PSA) zal niet veranderen, maar het proces zal worden bijgewerkt om tegemoet te komen aan de selectie van de gewenste LESO. Het Service Activation Request Form (SARF) zal worden bijgewerkt met een veld om de gewenste LESO voor de terminal aan te geven. Dit veld is vanaf 6 juli verplicht en vanaf eind april optioneel.

Inmarsat is zeer ijverig geweest om ervoor te zorgen dat dit de relaties in het leverings-, facturerings- of ondersteuningsproces van Inmarsat C niet verandert en zorgt ervoor dat GMDSS en veiligheidsdiensten via Inmarsat C niet worden beïnvloed.

Houd er rekening mee dat er geen kosten worden berekend voor de noodwaarschuwing in geval van nood.

Voor meer informatie over de gevolgen van deze wijzigingen voor u kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.


Let op: In combinatie met Inmarsat-C heeft u ook ae Accounting Authority (AAIC) Services nodig.

Wat zijn Accounting Authority (AAIC) Services

Wat is het Inmarsat-C & Mini-C

Terug naar overzicht

AAIC Services 450x300

Deel dit artikel via:

Whitepaper - Cybersecurity

Hoe zorg je ervoor dat jouw IT-omgeving veilig is?

Download whitepaper

Benieuwd hoe je jouw organisatie kan beschermen tegen cyberaanvallen?

Vul onderstaande contactformulier in en onze cybersecurity-specialist neemt vrijblijvend contact met je op.

* verplichte velden