Een gedeeld postvak openen en gebruiken in Outlook

Een gedeelde postvak maakt het voor een groep mensen makkelijk om e-mails van een publiek e-mailalias te controleren en te verzenden, zoals info@contoso.com. Wanneer een persoon in de groep een bericht beantwoordt, dat naar het gedeelde postvak verzonden is, lijkt hun e-mail afkomstig van het gedeelde adres en niet van de individuele gebruiker. U kunt ook het gedeelde postvak gebruiken als een gedeelde teamagenda.

Een gedeeld postvak is echter niet bedoeld voor direct aanmelden. Het gebruikersaccount van het gedeelde postvak zelf moet uitgeschakeld blijven.

Video:
https://www.microsoft.com/nl-nl/videoplayer/embed/RWlzhs?pid=ocpVideo0-innerdiv-oneplayer&postJsllMsg=true&maskLevel=20&market=nl-nl

Een gedeeld postvak toevoegen aan Outlook

Nadat de beheerder u heeft toegevoegd als lid van een gedeeld postvak, sluit u af en start u Outlook opnieuw. Het gedeelde postvak zou automatisch weergegeven moeten worden in het mappenpaneel in Outlook.

Wat gebeurt er als dat niet werkte?

• Als uw beheerder u onlangs heeft toegevoegd aan een gedeeld postvak, kan het enkele minuten duren voordat het gedeelde postvak wordt weergegeven. Wacht even en sluit vervolgens en start Outlook opnieuw.
  • Als dat niet werkt, voeg dan handmatig het gedeelde postvak toe aan Outlook:
  1. Openen Outlook.
  2. Kies het tabblad Bestand op het lint.
  3. Kies Accountinstellingen, selecteer vervolgens Accountinstellingen in het menu.
  4. Selecteer het tabblad E-mail.
  5. Zorg ervoor dat het juiste account is gemarkeerd, en kies vervolgens Wijzigen.
  6. Kies Meer instellingen > Geavanceerd > Toevoegen.
  7. Typ het gedeelde e-mailadres in, bijvoorbeeld info@contoso.com.
  8. Kies OK > OK.
  9. Kies Volgende> Voltooien > Sluiten.

E-mail versturen vanuit het gedeelde postvak

1. Openen Outlook.
  2. Kies Nieuwe e-mail.
  3. Als u het veld Van niet ziet aan het begin van uw bericht, kies dan Opties > Van.
  4. Klik op Van in het bericht en wijzig naar het gedeelde e-mailadres. Als u uw gedeelde e-mailadres niet ziet, kiest u Ander e-mailadres en typ vervolgens in het gedeelde e-mailadres.
  5. Kies OK.
  6. Voltooi het typen van uw bericht en klik op Verzenden.

Vanaf nu, als u een bericht wilt verzenden vanuit uw gedeelde postvak, dan zal het adres beschikbaar zijn in de vervolgkeuzelijst Van.

Wanneer u een bericht vanuit het gedeelde postvak verzendt, zien de geadresseerden alleen het gedeelde e-mailadres in het bericht.

Reageren op e-mail die naar het gedeelde postvak is verzonden

1. Openen Outlook.
  2. Open het e-mailbericht dat u wilt beantwoorden.
  3. Bij het veld Van aan de bovenkant van het bericht ziet u de naam van het gedeelde postvak. Als u deze niet zien, kiest u de vervolgkeuzelijst en kies het gedeelde postvak.
  4. Voltooi het typen van uw bericht en klik op Verzenden.

Wanneer u een bericht wilt verzenden vanuit uw gedeelde postvak, dan zal het adres beschikbaar zijn in de vervolgkeuzelijst Van.

Wanneer u een bericht vanuit het gedeelde postvak verzendt, zien de geadresseerden alleen het gedeelde e-mailadres in het bericht.

De gedeelde agenda gebruiken

Nadat de beheerder u heeft toegevoegd als lid van een gedeeld postvak, sluit u af en start u Outlook opnieuw. De gedeelde agenda die gekoppeld is aan het gedeelde postvak wordt automatisch toegevoegd aan de lijst Mijn agenda's.

1. In Outlook gaat u naar de agendaweergave en kiest u het gedeelde postvak.
  2. Wanneer u afspraken invoert, zijn deze zichtbaar voor alle gebruikers die lid zijn van het gedeelde postvak.
  3. Een lid van het gedeelde postvak kan afspraken in de agenda aanmaken, weergeven en beheren, net zoals ze dat doen voor persoonlijke afspraken. Iedereen die lid is van het gedeelde postvak kan de wijzigingen zien aan de gedeelde agenda.

Gebruik de gedeelde lijst met contactpersonen

Nadat de beheerder u heeft toegevoegd als lid van een gedeeld postvak, sluit u af en start u Outlook opnieuw. De gedeelde lijst met contactpersonen die is gekoppeld aan het gedeelde postvak wordt automatisch toegevoegd aan de lijst Mijn contactpersonen.

1. Kies Personen in Outlook.
  2. Kies onder Mijn contactpersonen de map met contactpersonen voor de lijst met gedeelde contactpersonen.

Een gedeeld postvak gebruiken op een mobiel apparaat (telefoon of tablet)

Als u toegang wilt krijgen tot een gedeeld postvak op een mobiel apparaat, gaat u als volgt te werk.

1. Meld u aan bij uw primaire account in Outlook voor iOS of Android.
  2. Tik op de knop Account toevoegen in het navigatiedeelvenster aan de linkerkant en tik vervolgens op Een gedeeld postvak toevoegen
  1. Als u meerdere accounts hebt in Outlook Mobile, selecteert u het account dat machtigingen heeft voor toegang tot het gedeelde Postvak.

Wanneer het account is ingesteld, wordt het gedeelde Postvak weergegeven in uw lijst met accounts in Outlook voor iOS of Outlook voor Android.

Als u een gedeeld postvak wilt verwijderen, gaat u naar Instellingen > Accounts. Tik vervolgens op het gedeelde Postvak en selecteer Account verwijderen.

Automatische antwoorden verzenden vanuit een gedeeld postvak

Alleen de Microsoft 365-beheer heeft machtigingen om dit in te stellen. Zie voor instructies Een gedeeld postvak maken.

Bron; https://support.microsoft.com/nl-nl/office/een-gedeeld-postvak-openen-en-gebruiken-in-outlook-d94a8e9e-21f1-4240-808b-de9c9c088afd

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze maandelijkse business update.