Beveiligingskwesties rond Chinese Communicatieapparatuur in Nederland en België

Op 16 september 2023 zijn er twee artikelen gepubliceerd op het platform Follow The Money en zakenkrant De Tijd waarin wordt beweerd dat verschillende organisaties en bedrijven Chinese communicatieapparatuur met beveiligingsproblemen gebruiken.

Lydis weerlegt deze beweringen door te stellen dat de artikelen onjuiste informatie bevatten en verouderde kwesties aanhalen om een verkeerd beeld te schetsen van de veiligheid van communicatieverkeer in Nederland en België.

Ze benadrukken dat de beweringen met betrekking tot encryptie en provisioning onjuist zijn, en dat persoonlijke gegevens nooit in handen zijn van de fabrikant.

Lydis erkent echter dat er in het verleden enkele problemen waren met Yealink-telefonieapparatuur, maar deze zijn volgens hen adequaat aangepakt. Ze benadrukken dat Yealink serieus met veiligheid omgaat en dat er geen reden is om hun aanpak in twijfel te trekken.

Voor meer details en contactinformatie verwijzen ze naar het oorspronkelijke artikel op hun website. Lees het volledige artikel hier: link naar artikel.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: