VTM Office 365 back-up

Office 365 is een geweldige oplossing. Met krachtige tools en services. Echter, wanneer het gaat om back-up is er een belangrijk aandachtspunt: Office 365 biedt geen uitgebreide back-up mogelijkheden.

Veel Office 365 gebruikers gaan er vanuit dat er een automatische back-up wordt gemaakt van alle data die in the cloud wordt opgeslagen. Maar de standaard instellingen van Office 365 voorzien niet in een back-up in het geval van een hack, ransomware-aanval of per ongeluk verwijderen van contacten, e-mails of bestanden. Office 365 biedt wel opties die voorzien in tijdelijk behoud, maar het maken van een automatische Office 365 back-up is uw eigen verantwoordelijkheid.

Office 365 kent de volgende methodes om data (tijdelijk) veilig te stellen:

  • De back-up die Microsoft zelf maakt
  • Office 365-prullenbak (recycle-bin)

In Office 365 is de data van u. U bent eigenaar. U bepaalt wat ermee gebeurt. De back-up die Microsoft zelf maakt is vooral voor Microsoft zelf bedoeld en primair ingeregeld om te gebruiken in geval van een calamiteit.


Office 365 recycle bin proces - email en sharepointRecycle bin proces

De recycle-bin is handig, maar zowel voor e-mail als voor Sharepoint niet ontworpen als volwaardige back-up oplossing. Data in de recycle-bin wordt binnen Office 365 een maximaal aantal dagen bewaard. Bestanden die permanent worden verwijderd, kunnen niet worden teruggehaald.

De (zelf in te stellen) bewaartermijnen binnen Office 365 (voor e-mail maximaal 30 dagen, voor Sharepoint maximaal 93 dagen) zijn puur bedoeld om te kunnen voldoen aan bepaalde (wettelijke) retentietermijnen.

VTM Office 365 back-up biedt dé oplossing

Met VTM Office 365 back-up maakt u automatisch back-ups van alle e-mail, OneDrive for Business en SharePoint data naar de Cloud. Een back-up moet voorzien in het terughalen van data wanneer dit door een hack, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. Waar nodig kunt u uw data in een paar muisklikken weer terugzetten. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen elke vorm van ongewenste verwijdering of verlies van bestanden. De exchange Back-up gaat per mailbox, niet per user.

Waarom een back-up dienst afnemen?

  • Iedere 4 uur een back-up van mail; iedere 6 uur een back-up van OneDrive en SharePoint data;
  • Back-up retentie tot wel 7 jaar;
  • Data herstellen van verwijderde Office 365 accounts;
  • Bescherming van Office 365-gegevens tegen (per ongeluk) verwijderen, beveiligingsrisico’s (zoals ransomware);
  • Snel afzonderlijke Office 365-items en -bestanden herstellen met flexibele herstelopties;
  • 24x7 support van VTM, dus qua response snelheid niet afhankelijk van Microsoft support.
VTM Office365 back up

VTM Office 365 back-up

Meer over VTM Office 365 back-up?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vul hiernaast het formulier in of neem contact op met onze Business Servicedesk;  0174 52 73 20  of  info@vtmgroep.nl

* verplichte velden