Databeveiliging


Hoe de data beveiligen van je bedrijf?

In het digitale tijdperk betekent het beveiligen van de gegevens van jouw bedrijf dat je informatiebeveiliging serieus dient te nemen. Het beschermen van gevoelige informatie beschermt jouw klanten tegen fraude en identiteitsdiefstal en het beschermt de reputatie van jouw bedrijf. Graag geven wij het nodige databeveiliging advies om jouw organisatie optimaal te beschermen.


Weet welke soorten persoonlijke gegevens je hebt in jouw bestanden en op jouw bedrijfscomputers

Data in de CloudSociale zekerheidsnummers, creditcardgegevens en andere persoonlijke klantinformatie kunnen door alle internetcriminelen worden gebruikt. Databeveiliging gaat samen met het identificeren van wat je hebt aan informatie en wie er legitieme toegang toe heeft.

Het is aan te raden om alle laptops, flash-drives, schijven, mobiele telefoons en thuiscomputers te inventariseren. Ontdek wie persoonlijke informatie naar jouw bedrijf verzendt (klanten, creditcardbureaus, banken); hoe ze het verzenden (online, e-mail, oppervlakkige mail); wat voor soort informatie je ontvangt van elk toegangspunt en waar je het bewaart (database, laptops, filialen); en wie toegang heeft of zou kunnen hebben tot de info (werknemers, verkopers, aannemers).


Identificeer essentiële gegevens

Als je geen legitieme zakelijke reden hebt om informatie te bewaren, bewaar je of verzamel je deze beter niet. Het is aangeraden om BSN-nummers alleen te gebruiken wanneer dat absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor loonheffingen.

Creditcardontvangsten kunnen alleen gedeeltelijke nummers bevatten zonder vervaldatum. Bewaar creditcardgegevens niet om niet-essentiële redenen. Wijzig de standaardinstelling op jouw computer, zodat je creditcardgegevens niet automatisch opslaat. Ontwikkel een beleid voor het bewaren van records voor je bedrijf.


Beschik op een juiste manier over onbelangrijke informatie

Verwijder papieren documenten door ze te vernietigen of te verbranden voordat ze worden weggegooid. Gebruik hulpprogramma's voor wisprogramma's bij het verwijderen van dat op computers en draagbare elektronische opslag.


Plan beveiligingsrisico's

Het is aangeraden om een bedrijfsreactieplan op te maken om inbreuken op de computer aan te pakken. Als een computer is gecompromitteerd, koppel deze dan onmiddellijk los. Onderzoek wat er is gebeurd en blokkeer de kwetsbaarheid, zodat het niet opnieuw kan gebeuren. Bepaal wie van het datalek op de hoogte moet worden gesteld, zoals bijvoorbeeld het AP.


Informatiebeveiliging is een breed begrip. Het omvat onderwerpen als fysieke beveiliging, risico analyses, bewustwording onder medewerkers, wet en regelgeving, etcetera. Wilt u meer weten over informatiebeveiliging voor uw organisatie, wij gaan graag met u in gesprek!

Neem contact met ons op


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

VTM, professionals in

icon ICT

IT

Moderne IT oplossingen waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

icon Telecom

TELECOM

First class telefonie, internet en ip-vpn oplossingen.

icon IoT

IoT

Ultra moderne, betrouwbare én veilige Internet of Things oplossingen.

icon Cybersecurity

CYBERSECURITY

24/7 Security operations, security platform en multi-layer defense.

0+

Geweldige klanten

0

NPS klanttevredenheid

0

Dedicated professionals

8.7

Onze 1100+ klanten
waarderen ons met
gemiddeld een:

Lees alle reviews


VTM - professionals in ICT, Telecom, Cybersecurity en Internet of Things