Noodgeval? Bel nu!

Klik op onderstaande button en bel.
Ons VTM-CSIRT is 24 uur per dag bereikbaar.

Bel 085 489 09 73


VTM-CSIRT

VTM-CSIRT is het Cyber Security Incident Response Team van VTM en neemt de leiding in reageren en acteren op security gerelateerde incidenten op systemen van VTM en haar klanten. Het VTM-CSIRT team kan gecontacteerd worden per telefoon of e-mail voor security gerelateerde incidenten. Dit kan via 085 489 09 73 en soc@vtmgroep.nl . Neem bij incidenten altijd direct telefonisch contact op.

CSIRT, SOC & NOC: Wat zijn de verschillen?

Het bouwen van een effectieve cyber security organisatie behoeft een mix van de juiste mensen, processen en technologie. VTM beschikt over een NOC, SOC en CSIRT team. Allen bezig met cyber security, maar ieder vanuit met een ander perspectief en doel. Onderstaand versimpelde maar duidelijke uitleg over de verschillende rollen:

1- Cyber Security Incident Response Team (CSIRT)

Het cyber security incident response team, oftewel CSIRT is een team welke incident management en response functies bij elkaar brengt (centraliseert) welke benodigd zijn bij een cyber security incident. Het valt onder de verantwoordelijkheid van het SOC maar behelst ook personen/rollen welke in de dagelijkse operatie niet in het SOC zetelen. 

2- Security Operations Center (SOC)

Het security operations center, oftewel SOC, centraliseert de rollen voor informatie beveiliging binnen de organisatie en is inclusief preventie, detectie, incident management, response (reactie), reporting, compliance, risico management  en alle andere zaken welke relevant zijn voor het organiseren en beschermen van informatie. 

3- Network Operations Center (NOC)

Het network operations center wordt bemand door een team van ervaren 1ste en 2de lijn netwerk en systeem specialisten. Onze NOC specialisten zorgen samen met uw beheerders voor het dagelijks beheer, systeem monitoring en uitvoeren van noodzakelijke (dagelijkse) wijzigingen en updates.

Optimale beveiliging van uw ICT-infrastructuur

Vanuit ons eigen Operations Center in Maasdijk beveiligen en bewaken onze securityspecialisten de ICT-infrastructuur van zowel onszelf als van onze klanten. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Onze specialisten zijn getraind en ervaren in het leveren van verschillende diensten, het proactief adviseren over de beveiliging van uw ICT-infrastructuur en het meedenken over hoe uw belangrijke bedrijfsprocessen optimaal beschermd blijven.

NOC 1


IT-security aan de basis van uw bedrijfscontinuïteit

IT wordt voor bedrijven steeds belangrijker, of zelfs onmisbaar. Online werkplekken, meerdere devices met toegang tot bedrijfssystemen en -data, telefonie in de Cloud; IT vormt het hart van de organisatie. Een veilige, betrouwbare IT-omgeving is dan ook van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Lees ook:
IT-security aan de basis van uw bedrijfscontinuïteit


Responsible disclosure-beleid

Bij VTM Groep vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks zorgvuldige beveiliging van onze systemen kan het echter toch voorkomen dat er een zwakke plek is. Mocht u een zwakke plek in één van onze systemen gevonden hebben, dan horen wij dit graag, zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen. U kunt dit melden via soc@vtmgroep.nl

Lees hier ons volledige Responsible disclosure-beleid

Benieuwd naar onze VTM-CSIRT diensten?

Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vul hiernaast het formulier in of neem contact op met onze Business Servicedesk;  0174 52 73 20  of  info@vtmgroep.nl

* verplichte velden