Kennissessie Programmeren voor Kinderen

Vrijdag 7 februari organiseerden wij de Kennissessie Programmeren voor kinderen. Kinderen zijn de toekomst, maar de wereld van morgen is een andere dan die van vandaag. Kinderen daarin meenemen én op voorbereiden vinden wij essentieel.

Voor VTM is die nieuwe wereld (op het vlak van digitalisering) onze dagelijkse bezigheid. Graag pakken wij daarin een voortrekkersrol en als onderdeel van onze succesvolle reeks kennissessies organiseerden wij daarom de kennissessie Kinderen Leren Programmeren, op vrijdag 7 februari 2020.

Kinderen leren Programmeren

Het project "Kinderen leren programmeren" ligt dicht tegen ons werkveld, past bij de wereld van morgen en is bovendien ook nog eens leuk om te doen. In lijn daarvan organiseerden wij deze sessie, speciaal voor kinderen, waarin ze de basis leerden van programmeren.

De sessie werd gegeven onder bezielende begeleiding van VTM specialisten. Als gastdocent schoof aan Andre Teunissen, eigenaar van de digiwijzer. Hij geeft onder andere programmeerles op basisscholen.

Impressie

En wat was het leuk! Maar liefst 15 kinderen namen deel aan de sessie. De kinderen leerden door verschillende problemen op te lossen de basis van programmeren. Vervolgens hebben ze hun eigen spelletjes gebouwd, om zo de logische denkwijze achter programmeren te begrijpen. Aan het eind mocht een beloning voor al het harde denkwerk uiteraard niet uitblijven 😉.

Bekijk hieronder een korte impressie van de middag.


VTM kennissessies

Gedurende het jaar organiseert VTM diverse kennissessies over uiteenlopende thema's en onderwerpen. Voor optimale interactie organiseren wij deze sessies altijd in kleine setting.

Een overzicht van andere kennissessies dit jaar vind je hier: Kennissessies.

 

Volgende

VTM jaaroverzicht 2019
Jaaroverzicht 2019