Sneller en flexibeler communiceren met KPN EEN MKB

Van der Valk Systemen uit Monster had behoefte aan een communicatieplatform dat alle medewerkers met elkaar verbindt; het kantoorpersoneel, de magazijn- en productiemedewerkers en collega's onderweg of in het buitenland.

Het Westlandse bedrijf dat met zijn innovatieve producten actief is in zowel de (glas)tuinbouw als in de solarmarkt, koos voor KPN EEN MKB. Deze dienst voor bedrijven van 1 tot 150 medewerkers biedt Van der Valk de gewenste overzichtelijkheid en flexibiliteit. Vooral de betere integratie tussen vast en mobiel wordt gezien als groot pluspunt.

Kortere communicatielijnen

Van der Valk Systemen is van origine ontwikkelaar van luchtmechanieken en schermmaterialen. Volgens Bas Luiten, financial controller bij het bedrijf, zijn de communicatielijnen na de introductie van KPN EEN MKB veel korter geworden.

"Zeker in een bedrijf dat 20.000 m2 kantoren en bedrijfshallen omvat, is dat belangrijk. De telefooncentrale kan nu gemakkelijk zien welke medewerker vrij is en gesprekken naar de juiste persoon doorverbinden. Klanten die naar iemands vaste nummer bellen, komen indien gewenst automatisch op zijn of haar mobiel binnen.""Vroeger, toen zowel met vaste dect-toestellen als met mobiele telefoons werd gewerkt, ging dit allemaal veel lastiger. Doorverbinden ging niet eenvoudig en het was moeilijk te zien wie wel of niet bereikbaar was. Van de dect-telefoons is afscheid genomen, Van der Valk werkt alleen nog met robuuste, stof- en waterdichte smartphones die overal te gebruiken zijn," aldus Raymond Baten, ICT & Telecom consultant bij VTM.

Andere communicatievormen

Met de nieuwe toestellen wordt ook op andere wijze gecommuniceerd. Baten: "Door bijvoorbeeld een foto van een bepaald onderdeel te sturen weten de medewerkers in het magazijn precies wat hun collega's nodig hebben. Via WhatsApp groepen wordt informatie die meerdere personen aangaat eenvoudig gedeeld."

"Ook uitbellen naar klanten gaat vlotter", vervolgt Baten. "Via het ingebouwde adresboek heb je meteen het juiste nummer van een relatie te pakken. Eén klik is voldoende om te bellen en ook vanuit Outlook kan direct gebeld worden. Door dergelijke koppelingen kan veel efficiënter worden gewerkt."

Voordelen van KPN EEN MKB

Aanleiding voor Van der Valk om op KPN EEN MKB over te stappen was de afschrijving van de PBX-centrale. Die zat aan het maximum van zijn capaciteit. Nu wordt die centrale als het ware vanuit de cloud aangeboden. Hardware is vervangen door software.

Bas Luiten noemt KPN EEN MKB een stap voorwaarts voor zijn bedrijf. "Het systeem is flexibel, de capaciteit valt gemakkelijk aan te passen en opschalen gaat eenvoudig. Omdat alles softwarematig gebeurt, kunnen eenvoudig nieuwe medewerkers worden toegevoegd.”

Maandelijks wordt een vast bedrag per medewerker in rekening gebracht. Zo betaalt de klant alleen wat hij daadwerkelijk gebruikt. Vergeleken met vroeger, toen ook met vaste lijnen werd gebeld, is Van der Valk goedkoper uit. Mensen die buiten de deur zijn, bellen via internet met elkaar. Dat voorkomt hoge kosten, vooral in de communicatie met medewerkers die in Azië en Noord-Amerika projecten doen.Communicatie met het buitenland

Inmiddels is Van der Valk ook al het nodige aantal jaren actief op de markt voor zonnepanelen. Dochterbedrijf Van der Valk Solar Systems levert daarvoor de montagesystemen. Plannen bestaan om in meerdere Europese landen montagematerialen te gaan verkopen.

VTM heeft geregeld dat de vestiging van Van der Valk in Engeland is gekoppeld aan KPN EEN MKB. De Engelse nummers zijn in het systeem opgenomen. Medewerkers kunnen vanuit Engeland met een verkort doorkiesnummer bellen naar de hoofdvestiging in Monster. Beide vestigingen zitten op hetzelfde netwerk. Het onderling bellen tussen Nederland en Engeland wordt als binnenlands verkeer gerekend. En ook de integratie tussen vast en mobiel werkt over de grenzen heen.

 

KPN EEN - dé totaaloplossing voor uw bedrijfscommunicatieBij KPN EEN MKB zitten internet, vast bellen en mobiel in één flexibel contract. Daaruit kan de MKB-ondernemer de gewenste combinatie kiezen: een zakelijk alles in één-pakket voor één vast bedrag per maand. Zo weet de ondernemer precies waar hij aan toe is.


Dit artikel is eerder geplaatst op de site van KPN, zie kpn.com/zakelijk

 

Terug naar overzicht

Van Der Valk Systems telefoniste kl

Deel dit artikel via:
9

Van Der Valk Systemen

Deskundigheid: 9
Klantgerichtheid: 10
Communicatie: 8

Tevreden over de samenwerking?

Zeer tevreden

Tevreden over de oplossing?

Zeer tevreden

Beveelt u VTM Groep aan?

Ja

Samenvattend uw totaalervaring:

Een goede ondersteuning van onze groei door middel van het leveren van flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.