Ga direct naar de inhoud.

ICT-security aan de basis van uw bedrijfscontinuïteit

ICT wordt voor bedrijven steeds belangrijker, of zelfs onmisbaar. Online werkplekken, meerdere devices met toegang tot bedrijfssystemen en -data, telefonie in de Cloud; ICT vormt het hart van de organisatie. Een veilige, betrouwbare ICT-omgeving is dan ook van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Naast toenemende dreigingen en risico’s worden organisaties ook geconfronteerd met strengere wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de AVG privacywetgeving die in mei 2018 in werking is getreden. Ook wordt in het MKB flink geïnvesteerd in Cloud-oplossingen, wat resulteert in complexere omgevingen met hogere beschikbaarheid- en compliancy eisen.

Impact neemt toe

Steeds meer bedrijfsdata staat online. Dat maakt de ernst en gevolgschade van een eventueel incident vele malen groter. Het niet meer kunnen werken in geval van een ransomware aanval, klanten die u niet kunnen bereiken door een DDoS aanval of boetes in geval van een datalek zijn enkele gevallen met directe kosten tot gevolg.

Maar wat te denken van mogelijke imagoschade die uw organisatie oploopt in geval van een datalek of beveiligingsincident. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw organisatie.

Dit maakt ICT-security inmiddels tot één van de belangrijkste speerpunten binnen organisaties. Een veilige, betrouwbare ICT-omgeving is van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Beveiligingsstrategie

Het is belangrijk dat organisaties zich bewust zijn van de toegenomen risico’s. Security is deels mensenwerk. Het bevorderen van het beveiligingsbewustzijn op de werkvloer is en blijft essentieel. Voor het andere deel ligt de oplossing in technische maatregelen.

Het is belangrijk dat de primaire processen binnen uw organisatie duidelijk zijn. Op basis daarvan kunt u een beveiligingsstrategie opzetten voor uw ICT-security. Vaak is het een mix van goede voorzieningen en technische maatregelen om uw beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

ICT-security; Zelf doen of uitbesteden

ICT-security behoort waarschijnlijk niet tot de kernactiviteiten van uw organisatie. Terwijl het van grote invloed op de continuïteit van uw organisatie. Dit uitbesteden aan een externe partner, met ICT wel als core business, kan in veel situaties een logische keus zijn.

Kies dan wel voor een specialist die uw organisatie kent en meedenkt met wat voor uw organisatie de beste oplossing is. Zodat u verzekerd bent van de meest up to date beveiligingsoplossing die past bij uw organisatie en uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is.

Gevaren op het internet

Om veilig te kunnen internetten is het belangrijk dat u weet wat de risico’s zijn en hoe u kunt voorkomen dat u er mee te maken krijgt. Wat zijn de verschillende online dreigingen en risico's en wat kunt u er zelf tegen doen?

Ransomware; Wat is het en wat zijn de risico's?

Ransomware is software waarmee criminelen uw computer of uw bestanden blokkeren. Pas na betaling van 'losgeld' wordt uw computer vrij gegeven. De gevolgen kunnen enorm zijn wanneer uw organisatie plat komt te liggen door een dergelijke blokkade van computers en bestanden.

Wat is een DDoS-aanval?

Veel ondernemingen denken dat ze nooit doelwit zullen worden van een kwaadaardige aanvaller. Echter de noodzaak om elk netwerk te beschermen is groter dan ooit.

Welke aanwijzingen wijzen op een DDoS-aanval en wat kunt u doen om een DDoS-aanval te voorkomen?

AntiDDOS

Om politieke, financiële of criminele reden willen kwaadwillenden het zaken doen van uw organisatie onmogelijk maken. Deze kwaadwillenden voeren digitale aanvallen uit op uw online diensten met als doel de dienst onbruikbaar te maken. Dit zijn DDoS aanvallen.

AntiDDoS helpt uw organisatie te beschermen tegen DDoS-aanvallen. AntiDDOS detecteert en filtert het kwaadaardige verkeer, al voordat uw netwerk wordt bereikt.

Inloggen op een openbaar WiFi netwerk is niet veilig

Over de risico’s van openbare WiFi netwerken is al veel gezegd en geschreven. Maurits Martijn van De Correspondent ging samen met ethisch hacker, Wouter Slotboom, de stad in om in de praktijk te ondervinden wat mensen allemaal prijs geven wanneer wordt ingelogd op een openbaar WiFi netwerk.

Essentiële maatregelen voor een solide digitale beveiliging

Er zijn diverse online bedreigingen, die vaak onopgemerkt blijven. Tot dat een organisatie er daadwerkelijk mee te maken krijgt. Dan is het vaak al te laat en zijn de financiële gevolgen of reputatieschade soms niet te overzien. Voorkomen is daarom altijd beter dan genezen. Welke maatregelen dragen bij aan een solide cybersecurity?

Tips & ideeën om veiliger te werken


De veiligheid van jouw computer en gegevens is cruciaal voor jou en voor het succes van jouw bedrijf. Hoe meer je doet om jouw computer veiliger te maken, hoe beter.

Naast het installeren van updates kun je extra beveiligingssoftware installeren, zoals een firewall of aangepaste software voor hulp bij inloggen vanaf externe locaties. Als je deze reguliere installaties uitvoert, blijft jouw computer en jouw bedrijfsnetwerk zo veilig mogelijk.

Op deze pagina vind je meer Tips & Ideeën voor hulp bij bescherming van jouw computer, gegevens en bedrijfsnetwerk.

  

Complete controle over uw ICT-omgeving

ICT is de drijvende kracht achter uw organisatie. Goede ICT zorgt dat uw medewerkers optimaal en veilig kunnen werken.

Voor veel organisaties leiden zorgen over de ICT-omgeving tot een behoorlijke extra inspanning. Met VTM Grip is dat niet nodig. U verplaatst het onderhoud en beheer naar de VTM Groep. Deze werkzaamheden zijn voor ons ‘Core Business’.

Meer informatie over VTM Grip

 

Blijf op de hoogte!

Mis niet langer ons belangrijkste nieuws! Schrijf u in voor onze maandelijkse business
update en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de telecom en ICT markt.

Nog niet gevonden wat u zocht?