WhatsApp verificatie in twee stappen inschakelen

Verificatie in twee stappen is een optionele functie die jouw Whatsapp account beter beveiligt. Als 'Verificatie in twee stappen' is ingeschakeld, moet elke poging om je telefoonnummer te verifiëren op WhatsApp vergezeld gaan van de zescijferige PIN die je hebt aangemaakt voor deze functie.Om ‘Verificatie in twee stappen’ in te schakelen, open je WhatsApp  ->  Instellingen  ->  Account  ->  Verificatie in twee stappen  ->  Inschakelen.


PIN vergeten

Bij het inschakelen van deze functie kun je ook je e-mailadres invoeren. Dan kan WhatsApp je per mail een link toesturen om 'Verificatie in twee stappen' weer uit te schakelen wanneer je jouw zescijferige PIN bent vergeten. Dit e-mail adres wordt niet geverifieerd, er wordt dus niet gecontroleerd of het correct is.

We raden ten zeerste aan om een correct e-mailadres in te voeren, zodat je de toegang tot jouw account niet verliest, mocht je jouw PIN vergeten.

Belangrijk: Als je een e-mail ontvangt om Verificatie in twee stappen uit te schakelen, maar dit niet hebt aangevraagd, klik dan niet op de link. Het kan zijn dat iemand jouw nummer probeert te verifiëren in WhatsApp.


7 dagen

Wanneer je 'Verificatie in twee stappen' hebt ingeschakeld, is het niet mogelijk om binnen 7 dagen sinds je Whatsapp voor het laatst hebt gebruikt jouw telefoonnummer zonder PIN opnieuw te verifiëren. Dus ben je jouw PIN vergeten en heb je geen e-mailadres opgegeven om 'Verificatie in twee stappen' uit te schakelen, dan kun je ook niet jouw nummer opnieuw verifiëren binnen WhatsApp binnen die zeven dagen sinds je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt.

Na 7 dagen kun je jouw nummer zonder PIN opnieuw verifiëren op WhatsApp, maar je verliest wel alle berichten die in de wacht staan. Deze worden verwijderd. Als jouw nummer na 30 dagen van inactiviteit opnieuw wordt geverifieerd, zonder PIN, wordt jouw account verwijderd en wordt een nieuw aangemaakt zodra het nummer succesvol is geverifieerd.

LET OP:
Om te zorgen dat je jouw PIN niet vergeet, vraagt WhatsApp je regelmatig om je PIN in te voeren. Het is niet mogelijk om dit uit te schakelen zonder de functie 'Verificatie in twee stappen' uit te schakelen.

 

Terug naar overzicht

maxresdefault

Deel dit artikel via:

Cybersecurity

Uw digitale veiligheid is onze core business

De Cybersecurity diensten van VTM faciliteren in het meest veilige gebruik van uw informatie en communicatiediensten.

Cybersecurity van VTM

Volgende

ICT Security