WhatsApp Verificatie in twee stappen inschakelen

Verificatie in twee stappen is een optionele functie die je account beter beveiligt. Als Verificatie in twee stappen is ingeschakeld, moet elke poging om je telefoonnummer te verifiëren op WhatsApp vergezeld gaan van de zescijferige PIN die je hebt aangemaakt voor deze functie.

Om ‘Verificatie in twee stappen’ in te schakelen, open je WhatsApp > Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen > Inschakelen.

Bij het inschakelen van deze functie kun je ook je e-mailadres invoeren. Dan kan WhatsApp je per e-mail een link toesturen om Verificatie in twee stappen uit te schakelen als je je zescijferige PIN bent vergeten. Bovendien wordt je account beschermd. We verifiëren dit e-mailadres niet en controleren dus niet of het correct is. We raden ten zeerste aan om een correct e-mailadres in te voeren, zodat je de toegang tot je account niet verliest als je je PIN vergeet.

Belangrijk: Als je een e-mail ontvangt om Verificatie in twee stappen uit te schakelen, maar dit niet hebt aangevraagd, klik dan niet op de link. Het kan zijn dat iemand jouw nummer probeert te verifiëren in WhatsApp.

Als je Verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, is het niet mogelijk om je telefoonnummer op WhatsApp zonder PIN opnieuw te verifiëren binnen 7 dagen sinds je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt. Dus als je je PIN vergeet en geen e-mailadres hebt opgegeven om Verificatie in twee stappen uit te schakelen, kun je ook niet je nummer opnieuw verifiëren binnen WhatsApp binnen zeven dagen sinds je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt. Na deze 7 dagen kun je je nummer zonder PIN opnieuw verifiëren op WhatsApp, maar je verliest wel alle berichten die in de wacht staan; deze worden verwijderd. Als je nummer na 30 dagen van inactiviteit opnieuw wordt geverifieerd, zonder PIN, wordt je account verwijderd en wordt een nieuw aangemaakt zodra het nummer succesvol is geverifieerd.

Let op: Om te zorgen dat je je PIN niet vergeet, vraagt WhatsApp je regelmatig om je PIN in te voeren. Het is niet mogelijk om dit uit te schakelen zonder de functie Verificatie in twee stappen uit te schakelen.

Terug naar overzicht

Deel via:

Cybersecurity

Uw digitale veiligheid is onze core business

De Cybersecurity diensten van VTM faciliteren in het meest veilige gebruik van uw informatie en communicatiediensten.

Cybersecurity van VTM

Vorige

VTM Security Framework
Cybersecurity Framework

Volgende

ICT Security