VPN op iPhone

Een VPN-verbinding zorgt voor extra veiligheid en privacy op jouw internetverbinding. Een VPN-verbinding is nuttig wanneer je met jouw iPhone gebruik maakt van een openbaar WiFi-netwerk, maar ook onderweg op het mobiele netwerk of thuis is een VPN nuttig. Jouw identiteit wordt verborgen en je houdt jouw internetverbinding beveiligd.

Een website die je bezoekt met behulp van een VPN-verbinding registreert tijdens de verbinding alleen het IP-adres van de VPN server en niet het IP-adres van jouw eigen router. Hierdoor is jouw internetverkeer veel moeilijker te herleiden naar jou. Op deze manier verhoog je voortdurend jouw privacy, doordat je online veel minder zichtbaar bent.

Versleuteling van dataverkeer

Een ander voordeel is de versleuteling van het dataverkeer. De VPN-software versleutelt het dataverkeer, zodat niemand jouw gegevens zomaar kan onderscheppen. Deze combinatie van versleuteling en een verborgen IP-adres zorgen ervoor dat anderen niet kunnen zien wat jij op internet doet. Er is alleen zichtbaar dat een VPN verbinding actief is, maar welke websites je bezoekt dus niet.

Buitenlandse (streaming)diensten

Vanuit Nederland is niet altijd alle content van buitenlandse streamingdiensten te benaderen. Een VPN-verbinding omzeilt dit, omdat een VPN aanbieder de mogelijkheid heeft om een toegang-server in een ander land te kiezen. Op die manier lijkt het bijvoorbeeld alsof je vanuit Australië verbinding maakt. Zo kun je zonder blokkades gebruik maken van diensten die geblokkeerd zijn voor Nederlandse bezoekers.

VPN instellen

Apple-gebruikers hebben vaak niet alleen een iPhone, maar ook een Mac of iPad. Bij de meeste VPN-providers kun je met meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn via hetzelfde abonnement. Zo houd je de internetverbinding van je iPhone, MacBook en iPad beveiligd. Hoe je een VPN-verbinding instelt op al jouw iPhone is afhankelijk van de VPN-provider. Sommige providers bieden een speciale iOS app waarmee je verbinding kunt maken, of je kunt de standaard iOS VPN client gebruiken.

Volgende

beschermen en beveiligen mobiele telefoon
APN's & VPN's