Voorkom onnodige internetkosten in het buitenland

Het gebruik van mobiel internet in het buitenland is duurder. Kijk daarom goed naar de verschillende mogelijkheden hier op te besparen.

- Gebruik buitenland opties. Kijk goed naar de verschillende aanvullende opties voor voordelige roaming tarieven.

- Stop automatische updates/synchronisatie. Verder kunt u de e-mail zo instellen, dat er geen grote bestanden worden opgehaald. Ook kunt u het automatisch updaten/synchroniseren van diensten als Hyves, Facebook en Twitter uitzetten. 

- Beperk het streamen van video en muziek. Het bekijken of versturen van video’s, het streamen en downloaden van muziek en het versturen van foto’s in hoge kwaliteit gaat gepaard met intensief gebruik van mobiele data en kunnen extra kosten met zich meebrengen.

- Wilt u helemaal geen kosten maken, zet dan voor uw vertrek naar het buitenland de toestelfunctie ‘data roaming’ uit. Raadpleeg voor de juiste instellingen de handleiding of de website van de toestelfabrikant.

- Gebruik het goede netwerk. Zit u in een regio waarbij het mogelijk is dat u overschakelt naar het netwerk van een buur/omliggend land let dan goed op dat dit land ook in de zone ligt waarvoor u een bundel heeft. Zit u bijvoorbeeld op KOS (Griekenland) dan is de kans groot dat u soms op het Turkse netwerk terecht komt. Dit zorgt voor extra kosten aangezien dit geen EU land is.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: