Voorbeeld oplossingen Draytek Vigor 130

Er zijn een aantal oplossingen te bedenken waarbij de Draytek Vigor 130 ingezet kan worden.

De Draytek Vigor 130 in bridge mode; ideaal voor loadbalancer

De Vigor 130 is in onderstaand scenario in bridge mode geplaatst. De achterliggende loadbalancer/firewall (de Vigor 130) krijgt het externe IP-adres van de internetprovider op de WAN poort. Hierdoor kunnen functionaliteiten zoals VPN en de firewall eenvoudiger in loadbalancers worden toegepast. Uiteraard kan de Vigor 130 ook worden ingezet voor een router met één WAN poort.

De Draytek Vigor 130 als modem/router waarop 1 computer/server kan worden aangesloten

De Vigor 130 is in dit scenario als modem/router ingezet. Het product beschikt over 1 LAN poort en kan in situaties waar een computer of server draait perfect worden ingezet. Door de ingebouwde object oriented firewall in de Vigor 130 is het netwerk toch optimaal beveiligd.

De Draytek Vigor 130 als modem/router met daarachter een switch

In dit scenario kan, indien men gebruik wil maken van meerdere netwerkproducten achter de Draytek Vigor 130, uiteraard gebruik worden gemaakt van een switch, zoals bijvoorbeeld de Vigor G2080. De Vigor 130 beschikt over NAT en een ingebouwde DHCP server voor het toekennen van IP-adressen aan werkstations en printers. Door het toepassen van de object oriented firewall zijn de netwerkproducten volledig beschermd.