Verkeersmanagement

Rijkswaterstaat zet tekstwagens in om u te informeren bij evenementen, calamiteiten, wegwerkzaamheden of files. Deze tekstwagens worden ingezet om verkeersstromen te optimaliseren, de opstoppingskans te verkleinen en het reiscomfort en de veiligheid van weggebruikers te verhogen.

Tijdig informeren leidt tot meer veiligheid en minder opstoppingen

Onderzoek van Rijkswaterstaat heeft aangetoond dat tijdige informatie aan de weggebruiker leidt tot minder files en meer veiligheid. Bij hoge verkeersintensiteit wordt de weggebruiker tijdig geïnformeerd over de mogelijke vertraging of wijziging.

Beveiligde, stabiele draadloze verbindingen

Wij verzorgen beveiligde en stabiele draadloze verbindingen tussen een lokale commandopost of centraal commandocentrum en de tekstwagens. Vanuit het commandocentrum worden de teksten en afbeeldingen toegewezen aan de borden ter plaatse. Deze borden zijn via M2M simkaarten met het mobiele netwerk verbonden. Via een beveiligde VPN verbinding worden deze gekoppeld aan het commandocentrum. Het commandocentrum kan via een vaste en/of mobiele verbinding ontsloten worden.


Nuclear Security Summit (NSS)

Bij de Nuclear Security Summit (NSS) top in Den Haag en Amsterdam was Crowd Control en Verkeersmanagement van essentieel belang. Grote verkeersstromen moesten in het kader van beveiliging worden omgeleid. Onze connectiviteitsoplossingen zijn tijdens NSS in zowel Den Haag als in Amsterdam ingezet ter ondersteuning van de verkeersmanagement- en crowd control-systemen. Real-time kon vanuit het centraal commandocentrum de verkeersstroom worden geregisseerd.

 

 

Terug naar overzicht

Vorige

IP VPN
Smart City

Volgende

Openbare verlichting
Slimme verlichting