Veiligheid en continuïteit

De ontwikkelingen die samenhangen met informatie- en communicatietechnologie (ICT) beïnvloeden in steeds sterkere mate onze samenleving. Naarmate het gegevensverkeer intensiever wordt, het aantal deelnemers en devices daaraan toeneemt en de toepassingen welke hieraan worden toevertrouwd steeds kritischer zijn voor de stabiliteit en continuïteit van de organisatie en maatschappij moeten hogere eisen gesteld worden aan de bescherming en betrouwbaarheid van die gegevens.

Of het nu gaat om een kleine of een grote organisatie, in een bedrijf met gevoelige data heeft men goede beveiliging nodig in het netwerk. Dit houdt ook in dat de data die verstuurd wordt via een netwerk beveiligd en beschermd wordt.

VTM hanteert hoge standaarden om de betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid van de door haar geleverde diensten te garanderen.

  1. Hoge standaarden
  2. Informatiebeveiliging
  3. Continuïteitsbeheer


1.1   INFORMATIEBEVEILIGING

VTM hanteert voor de beveiliging van haar diensten en infrastructuur de internationaal erkende standaard voor informatiebeveiliging ISO 27001 en ISO 27002 als richtlijn. Door het regelmatig (laten) uitvoeren van informatiebeveiligingscontroles, verificatie en in- en externe audits houdt VTM zijn informatiebeveiligingsniveau hoog.

1.2   CONTINUÏTEITBEHEER

VTM beschikt over diverse continuïteitsplannen. De continuïteitsplannen worden regelmatig geoefend en getest en zijn periodiek onderwerp van een interne/externe audit. Het doel hiervan is risico’s te beperken en het borgen van een efficiënt en effectief herstel van onze dienstverlening in geval van een eventuele calamiteit.

1.3   BEVEILIGINGMAATREGELEN

Maar u kunt zelf ook een belangrijke bijdrage leveren aan het beveiligen van uw informatiestromen en (elektronische) persoonsgegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw gebruikersnaam en wachtwoord, het beveiligen van uw interne (draadloze) netwerk, en beveiliging van uw Back-End IT. Wij adviseren u daarom om zelf ook effectieve beveiligingsmaatregelen te treffen.

 

Terug naar overzicht