Uitfasering WBA SDSL, Interconnecting Leased Lines (ILL), (WLR) ISDN 15/20/30/30CPA, TDM Interconnect Access (TDM ICA) en Rent-a-Switch (RaS)

KPN Wholesale kondigt uitfasering van WBA SDSL, Interconnecting Leased Lines (ILL), (WLR) ISDN 15/20/30/30CPA, TDM Interconnect Access (TDM ICA) en Rent-a-Switch (RaS) aan. Ter voorkoming van onnodige migraties, adviseert KPN om vanaf heden organisaties op toekomstvaste diensten aan te sluiten.

Bron: kpn-wholesale.com

Sinds lange tijd worden de traditionele WBA SDSL, Interconnecting Leased Lines (ILL 2 Mbit/s, SDH Breedband, MTN en Megalink), (WLR) ISDN 15/20/30/30CPA, TDM Interconnect Access (TDM ICA) en Rent-a-Switch (RaS) diensten in Nederland aangeboden via respectievelijk het SDH- ASAM- en telefonieplatform van KPN. Het aantal gebruikers van deze traditionele diensten neemt al jaren af door de opkomst van VoIP, hoogwaardige IP-breedbanddiensten en het gebruik van mobiele telefonie. Het traditionele telefonienet, de SDH-techniek en het ASAM-platform bereiken het einde van hun levensduur en zullen daarom in de komende jaren worden uitgefaseerd of gemoderniseerd.

KPN gaat over tot de uitfasering of modernisering van de volgende diensten:


WBA SDSL

KPN gaat over tot uitfasering van het ASAM platform en de daarop geleverde diensten. Eerder is al de beëindiging per 1 maart 2020 van de diensten WBA ADSL_ISDN en ADSL(2+)_ISDN aangekondigd. Met deze nieuwsbrief kondigt KPN ook de beëindiging aan van WBA SDSL dienstverlening gebaseerd op het ASAM platform: De WBA SDSL dienstverlening wordt beëindigd per 1 maart 2020.

Dit geldt voor alle adressen waar doelportfolio aanwezig is. Onder doelportfolio wordt verstaan WBA/VULA ADSL2+, (B)(V)VDSL en FTTH die wat betreft bandbreedte en quality of service en gelet op de stand van de techniek zoveel mogelijk functioneel gelijkwaardig zijn.

Vanaf 1 december 2018:

  • is het niet meer mogelijk om nieuwe WBA SDSL verbindingen te bestellen op aansluitadressen waar doelportfolio beschikbaar is.
  • blijft het mogelijk op adressen waar geen doelportfolio beschikbaar is nieuwe WBA SDSL verbindingen te bestellen mits het past in het dan geldende spectraal beleid.

Bestaande WBA SDSL verbindingen op aansluitadressen waar doelportfolio beschikbaar is dienen voor 1 maart 2020 te migreren.


Interconnecting Leased Lines (ILL)

KPN gaat over tot uitfasering van de SDH-technologie en kondigt de beëindiging aan van de ILL 2Mbits, SDH Breedband, MTN en Megalink dienstverlening voor de hele markt met ingang van 1 oktober 2021. Het is vanaf 1 oktober 2019 niet meer mogelijk om nieuwe ILL 2Mbits, SDH Breedband, MTN en Megalink verbindingen te bestellen. Bestaande ILL 2Mbits, SDH Breedband, MTN en Megalink verbindingen dienen tijdig voor 1 oktober 2021 te migreren naar WEAS, WBA en/of ander alternatief portfolio.


(WLR) ISDN 15/20/30/30CPA

Op 12 april 2017 heeft KPN de uitfasering van ISDN 1/2 EV/MV en PSTN MV aangekondigd. KPN beëindigt de dienstverlening voor (WLR) ISDN 15/20/30/30CPA voor de hele markt met ingang van 1 oktober 2021. Bestaande (WLR) ISDN 15/20/30/30CPA verbindingen dienen tijdig voor 1 oktober 2021 te migreren naar een alternatief. Het is belangrijk dat organisaties zich hier tijdig op voorbereiden en in gesprek gaan over alternatieven.


TDM Interconnect Access

KPN gaat over tot uitfasering van TDM Interconnect Access. KPN beëindigt Interconnect Access op basis van TDM technologie voor de hele markt met ingang van 1 oktober 2021. Het is vanaf 1 oktober 2019 niet meer mogelijk om Interconnect Access op basis van TDM technologie te bestellen. Bestaande TDM verbindingen inclusief de bovenliggende diensten dienen tijdig voor 1 oktober 2021 te migreren naar IP Interconnect Access.

De uitfasering van TDM Interconnect Access is onder voorbehoud van goedkeuring ACM in het kader van het marktanalysebesluit FTA/MTA-5. KPN heeft het voornemen tot intrekking van deze vorm van toegang aan ACM ter goedkeuring voorgelegd.


Rent-a-Switch (RaS)

KPN gaat over tot uitfasering van Rent-a-Switch. KPN beëindigt de Rent-a-Switch dienstverlening voor de hele markt met ingang van 1 oktober 2021. Het is vanaf 1 oktober 2019 niet meer mogelijk om Rent-a-Switch te bestellen. Het is belangrijk dat organisaties zich hier tijdig op voorbereiden en in gesprek gaan over alternatieven.

Met het oog op een efficiënte uitfasering en ter voorkoming van onnodige migraties, adviseert KPN om vanaf heden organisaties alleen nog op toekomstvaste diensten aan te sluiten.

 

Terug naar overzicht

End

Deel dit artikel via: