Template aankondiging trainingsportal

Deze pagina biedt een standaard template voor het intern aankondigen van onze trainingsportal. Het is nadrukkelijk bedoeld om u met dit voorbeeld te inspireren en tot nadenken te zetten over de zaken welke komen kijken bij de informatieverstrekking richting medewerkers/eindgebruikers. Ieder punt in dit voorbeeld dient u zelf af te wegen en op maat te maken voor uw organisatie.

VOORBEELD AANKONDIGING TRAININGSPORTAL

Betreft: Aankondiging trainingsportal

Beste collega,

[Klantnaam] heeft besloten om een trainingsportal beschikbaar te stellen voor alle werknemers. Het doel van de aangeboden online trainingen is onder andere het weerbaarder maken van [Klantnaam] tegen Cybercrime. Daarnaast geven de trainingen in de Portal ook de mogelijkheid om jezelf (verder) te ontwikkelen op het gebied van IT.

Waarom?
We zien dat er in de markt steeds meer bedrijven geraakt worden door digitale aanvallen van bijvoorbeeld hackers. Hierbij wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van onoplettendheid of kennisachterstand van medewerkers. De trainingen zorgen ervoor dat jullie de juiste kennis en handvatten krijgen om verdachte zaken te signaleren en rapporteren.

Wat?
Iedereen krijgt inloggegevens van de nieuwe trainingsportal. Hierin staan een groot aantal trainingen die gevolgd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld:

• Microsoft Outlook 365
  • DIEV | Data Informatie Eindgebruikers Veiligheidstraining
  • DIEV Update/Extra
  • Manage je INBOX
  • Microsoft Bookings
  • Microsoft Forms
  • Microsoft Lists
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Office Online
  • Microsoft Outlook365
  • SharePoint
  • Skype voor Bedrijven
  • Windows 10

Hoe en wanneer?
De e-mail zal verstuurd worden in de komende week met daarin een tijdelijk wachtwoord. Na inloggen is het belangrijk om dit tijdelijke wachtwoord aan te passen naar een nieuw, sterk wachtwoord. Van jullie wordt verwacht dat in ieder geval de beide verplichte DIEV trainingen worden afgerond binnen een maand na ontvangen van de inloggegevens. De overige trainingen zijn optioneel maar zeer aan te raden.

Vragen?
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Met vriendelijke groet,