Template aankondiging Microsoft Defender for Office 365

Deze pagina biedt een standaard template voor de aankondiging van Microsoft Defender for Office 365. Het is nadrukkelijk de bedoeling jou met dit voorbeeld te inspireren en tot nadenken te zetten over de zaken welke komen kijken bij de informatieverstrekking richting medewerkers. Ieder punt in dit voorbeeld dien jijzelf af te wegen en op maat te maken voor jouw organisatie. 


Van: Senior sponsor IT migratie uit de klant organisatie 
Aan: Alle betrokken medewerkers 

VOORBEELD Implementatie Microsoft Defender for Office 365

Betreft: Implementatie extra beveiliging en detectie voor Office 365

Beste collega’s, 
 
Zoals ieder ongetwijfeld heeft gemerkt is Cybersecurity een steeds belangrijker punt op de agenda. Omdat veel van onze digitale werkzaamheden tegenwoordig in de cloud plaatsvinden is het beveiligen van die cloud ook belangrijk, om die reden zullen we extra functies voor de beveiliging en detectie voor Office 365 gaan activeren.

Wat gaat er gebeuren en wanneer
Op 1 Juni 2021 zullen we aanvullende functies voor configuratie, beveiliging en detectie in Office 365 activeren, concreet zijn dat:

Wat merk jij daarvan

  • Alle emails welke naar onze organisatie worden gestuurd zullen door extra controles een kleine vertraging hebben, dit betekend dat het enkele seconden tot soms enkele minuten kan duren voordat een mail daadwerkelijk in jouw mailbox word afgeleverd
  • Alle links in emails waar je op klikt worden eerst gescanned door Microsoft op bekend malafide activiteiten. Wanneer je op een link klikt kan het daardoor enkele seconden langer duren voordat de pagina geladen word.
  • Bijlagen welke je ontvangt of verzend via mail/ Sharepoint/ Onedrive/ Teams worden eerst door Microsoft gescanned. Ook deze zullen daardoor mogelijk een kleine vertraging hebben bij het verzenden/ontvangen.

Let op: Hoewel deze extra beveiliging vanuit technisch oogpunt een mooie stap vooruit is vervangt het niet onze eigen alertheid om mails, links en bijlagen te herkennen die er wel doorheen glippen.

Vragen? 
Mocht je vragen hebben over deze implementatie, aarzel niet om contact met mij op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze maandelijkse business update.