Template aankondiging IT project voor externe projectleider

Deze pagina biedt een standaard template voor de aankondiging van een IT Project voor de externe projectleider (vanuit VTM gezien). Het is nadrukkelijk de bedoeling je met dit voorbeeld te inspireren en tot nadenken te zetten over de zaken die komen kijken bij de informatieverstrekking richting de externe projectleider voor het specifieke project.


Van: Interne Projectleider VTM
Aan: Externe Projectleider Klant

VOORBEELD Kick-off IT Project

Betreft: Kick-off IT Project

Geachte heer, mevrouw, Beste [voornaam], 
 
Binnenkort starten we aan een mooi IT project bij [Klantnaam] . Zoals altijd is communicatie essentieel voor het succesvol uitvoeren van een project, maar ook om de gebruikers die hier impact van ondervinden hier goed in mee te nemen.

Waarom? 
Applicaties, IT systemen en netwerk componenten zijn cruciaal voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat hier continue aandacht aan wordt gegeven, maar ook om de mensen die hier mee werken hierin mee te nemen.

Project team
Het project team bestaat uit een Engineer van VTM en mijzelf als projectleider. Jouw accountteam in de vorm van de Accountmanager [Naam Account Manager] & de binnendienst collega {Naam binnendienst collega] zijn vanzelfsprekend wel betrokken, maar zullen niet dagelijks betrokken zijn bij het project.

Eerste aanspreekpunt tijdens en na het project
Tijdens het project ben ik jullie eerste aanspreekpunt. Ik ben te bereiken via onderstaande contactgegevens (onderaan email). Na oplevering vindt er een overdracht plaats richting  VTM en zal voor eindgebruikers het NOC van VTM het eerste aanspreekpunt zijn. Voor jouw als contactpersoon is dat weer de accountmanager. 

Planning
In het klantportal van VTM kunt u de actuele planning van medewerkers van VTM zien voor jouw project. Vanzelfsprekend zal ik je zelf ook tijdig informeren. De klantportal is bereikbaar via https://portal.vtmgroep.nl/ .

Communicatie richting eindgebruikers
Het is belangrijk eindgebruikers mee te nemen in het communicatieplan. Onderstaand een voorbeeld die intern gebruikt kan worden. 

Vragen? 
Mocht je vragen hebben over het project of de aanpak, aarzel niet om contact met mij op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Terug naar overzicht

icon advies

Deel dit artikel via:

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze maandelijkse business update.