Template aankondiging implementatie multi factor authentication

Deze pagina biedt een standaard template voor de aankondiging van de implementatie van Microsoft multi factor authentication voor eindgebruikers. Het is nadrukkelijk de bedoeling u met dit voorbeeld te inspireren en tot nadenken te zetten over de zaken welke komen kijken bij de informatieverstrekking richting medewerkers. Ieder punt in dit voorbeeld dient u zelf af te wegen en op maat te maken voor uw organisatie. 


Van: Senior sponsor IT migratie uit de klant organisatie 
Aan: Alle betrokken medewerkers 

VOORBEELD AANKONDIGING IMPLEMENTATIE MULTI FACTOR AUTHENTICATION

Betreft: Aankondiging IMPLEMENTATIE MULTI FACTOR AUTHENTICATION

Beste collega’s, 
 
[Klantnaam] heeft besloten tot de implementatie van Multi Factor Authentication, ook wel bekend als Two factor authentication. Dit zullen wij implementeren op de Microsoft 365 omgeving. Two factor authentication (ook wel 2FA of tweestapsauthenticatie) is een authenticatie methode waarbij twee stappen moeten worden doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Het voegt een extra beveiligingslaag toe aan de (Cloud)dienst of app die je gebruikt. 

Waarom? 
Applicaties, IT systemen en netwerk componenten zijn cruciaal voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat wij hier continue aandacht aan geven en dit veilig inrichten. Alleen een wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende, 2FA is in deze inmiddels noodzakelijk.

Hoe en wanneer? 
Multi Factor Authentication zal per maandag 15 januari om 08:00 verplicht zijn. Tot die tijd heb je de mogelijkheid dit in te stellen. Je kunt dit instellen door de stappen op deze pagina te volgen . Wanneer dit niet succesvol is ingesteld kun je per maandag 15 januari niet meer inloggen op je Microsoft omgeving.

Directe link stappenplan: https://www.vtmgroep.nl/kennisbank/microsoft-authenticator-app-installerenhttps://www.vtmgroep.nl/kennisdossiers/it-security/two-factor-authentication-2fa

Vragen? 
Mocht je vragen hebben over deze migratie, aarzel niet om contact met mij op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: