Software-defined networking (SDN)

Organisaties zoeken de vrijheid om te experimenteren en uit te breiden. Zowel in aantal locaties, als in omvang per locatie. Op die locaties is vanaf dag één een goed draaiend netwerk nodig; een netwerk dat op afstand aangezet, uitgebreid en ingekrompen kan worden.

Dankzij software defined networking (SDN) kan dat. Dit is een netwerk waarbij de intelligentie in de software zit, niet meer in de apparaten. Op een nieuwe locatie hoeft u alleen de benodigde apparatuur fysiek neer te zetten en kan het hele netwerk vanaf desktop of mobiel aangestuurd worden. Waar en wanneer dan ook, zonder kostbare expertise. Uw collega’s kunnen vanaf dag één op de nieuwe locatie aan de slag.

Door deze voordelen groeit de populariteit van Software-defined networking, in de vorm van bijvoorbeeld SD-WAN of SD-LAN. VTM biedt u de beste oplossing, die u zelf op maat kan inrichten. Wij ontwikkelden een controlecentrum waarmee u al uw diensten en andere apparatuur kunt combineren en samenvoegen. Hierdoor ontstaat er een eigen (maatwerk) netwerk voor bijvoorbeeld beveiligingscamera’s, domotica in lokale zorghuizen of kassatablets in winkels. Dit kan via het KPN-, VodafoneZiggo-, Eurofiber-netwerk of ieder ander netwerk verlopen.

Altijd met de kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheidsgarantie van VTM.

SD-WAN

Software defined WAN, inzicht, beveiliging en controle op datastromen, applicaties en gebruikers. Een WAN-bedrijfsnetwerk wordt steeds belangrijker voor iedere organisatie. Medewerkers hebben altijd en overal toegang nodig tot applicaties om samen te kunnen werken. Dit werpt vragen op over privacy en veiligheid. Daarnaast wilt u performance en beschikbaarheid optimaliseren, maar hoe precies? SD-WAN van VTM biedt u de oplossing.

SD-WAN is een techniek waarmee het bestaande WAN-netwerk veilig, flexibel en inzichtelijk wordt gemaakt. Bovendien wordt het centraal en op afstand beheerd. Met SD-WAN van VTM beveiligt u bovendien uw WAN-netwerk tot op detailniveau, met controle en inzicht op de performance van al uw verkeersstromen, gebruikers en applicaties. Daarnaast kunt u eenvoudig de beschikbaarheid van uw WAN-netwerk verhogen door een extra verbinding toe te voegen.

SD-LAN

Veilig communiceren via uw eigen betrouwbare software defined Local Area Network.

Om efficiënt te werken willen medewerkers altijd en overal snelle toegang tot hun applicaties en informatie, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Toegang tot zakelijke applicaties en informatie wordt hierbij als vanzelfsprekend beschouwd. Dat is echter al een uitdaging op zich, maar hoe zorgt u ervoor dat dit ook op een veilige manier gebeurt?

SD-LAN van KPN biedt voor u de oplossing. Een software defined LAN-netwerk werkt zoals een regulier LAN-netwerk, maar maakt gebruik van slimme techniek. Dit zorgt er voor dat uw bedrijfslocaties veilig met elkaar verbonden zijn. Daarnaast kunt u, via een centrale, cloud-gebaseerde omgeving met een online dashboard real time de performance en status van uw netwerk inzien.

Met SD-LAN heeft u een veilig en op maat gemaakt intern netwerk waar externen zich bovendien ook eenvoudig op aan kunnen sluiten. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers probleemloos samen kunnen werken met klanten, wat de productiviteit van uw personeel ten goede komt.