Slimme verlichting

Extra lantaarnpalen laten ontbranden bij een calamiteit of gericht lampen uitschakelen bij onderhoud? Met slimme M2M oplossingen is het mogelijk. Openbare verlichting speelt een belangrijke rol in infrastructuur. Het zorgt voor oriëntatie, geeft burgers een gevoel van veiligheid en verschaft wijken, straten, parkeer- en bedrijventerreinen de nodige uitstraling.

Veiligheid op afstand

Slimme verlichting is bijzonder efficiënt in een omgeving waarin de behoefte aan licht wordt bepaald door het weer en/of door de intensiteit van het verkeer. Met behulp van een centraal management systeem wordt de lichtsterkte automatisch gedimd of versterkt als de omstandigheden veranderen. Toch blijft er noodzaak om bijvoorbeeld bij verkeersincidenten de verlichting handmatig aan te kunnen zetten wanneer deze gedimd staat. Door deze controle op afstand is het mogelijk optimale veiligheid te garanderen op de openbare weg.


Energie besparen door connectiviteit

Door de openbare verlichting middels het mobiele netwerk te koppelen aan een centraal management systeem kan deze verlichting op afstand beheerd worden. Statisch of dynamisch dimmen van verlichting is dé manier om energie te besparen. Er worden per gateway een groot aantal verlichtingsobjecten aangesloten die automatich én handmatig bediend kunnen worden. Via de gateway, waar een M2M simkaart in zit, krijgen de objecten connectiviteit via het mobiele netwerk. Het dataverkeer wordt vervolgens via een beveiligde VPN verbinding afgeleverd bij de centrale server.

 

 

Terug naar overzicht

Vorige

M2M services
Verkeersmanagement

Volgende

IP VPN
Smart City