Slimme afvalverwerking

Routeoptimalisatie

Om inzamelvoertuigen zo efficiënt mogelijk te laten rijden, is het van belang om inzicht te hebben in de vulgraad van de (ondergrondse) containers. In de praktijk blijkt dat inzamelsystemen worden geleegd, terwijl de vulgraad gemiddeld slechts 40% bedraagt. Met routeoptimalisatie voorkomt u het legen van niet volle containers en rijden uw chauffeurs efficiëntere inzamelroutes. U realiseert hiermee forse besparingen, zowel financieel als op uw CO²-uitstoot.

Meerdere systemen mogelijk

Er zijn meerdere systemen mogelijk voor niveaudetectie. Voor containers, die zijn uitgevoerd met toegangselektronica, bepaalt het aantal trommelopeningen de vulgraad. Voor locaties met een wisselend aanbiedgedrag kan de toegangselektronica uitgebreid worden met een sensor, die periodiek de hoogte van het afval meet. Containers die niet zijn uitgevoerd met toegangselektronica, werken met een autonoom niveaudetectiesysteem.

Dubbele besparing

De efficiëntere inzamelroutes realiseren forse besparingen. Niet volle containers hoeven niet onnodig omhoog getakeld te worden. Chauffeurs zijn sneller klaar zijn met hun ronde en de wagen is eerder weer binnen, wat leidt tot minder CO²-uitstoot. Kortom, routeoptimalisatie door slimme afvalverwerking is goed voor de portemonnee én voor het milieu.

 

 

Terug naar overzicht

Vorige

IP VPN
Smart City

Volgende

Openbare verlichting
Slimme verlichting