SIP Appliation Layer Gateway (SIP ALG)

SIP ALG staat voor SIP Appliation Layer Gateway. Het wordt ook wel SIP helper, SIP service, SIP stack genoemd. SIP ALG is een stukje software in een router die IP adressen aanpast om zo de inkomende VoIP gesprekken te helpen. Vaak is dit stukje software niet goed gebouwd waardoor de inkomende gesprekken niet binnen kunnen komen. Het kan echter ook zo zijn dat het doorschakelen niet goed gaat of dat er eenzijdige audio is.

Vaak is het uitschakelen van SIP ALG de beste oplossing.

Meer informatie over SIP ALG is te vinden op http://www.voip-info.org/wiki/view/Routers+SIP+ALG.

Problemen

De volgende problemen kunnen ontstaan als SIP ALG aanstaat.

• Eenzijdige audio.
  • Gesprekken die worden verbroken.
  • Doorverbind problemen.
  • Gesprekken in de wachtzetten of uit de wacht halen werkt niet goed.
  • Niet alle toestellen rinkelen in een belgroep.
  • Toestellen blijven door rinkelen nadat er is opgenomen.