Sectoren waar M2M wordt toegepast

Sectoren waar M2M inmiddels actief wordt toegepast zijn de zorg, consumenten elektronica, beveiliging/bewaking, energie/nutsbedrijven, automotive en lokale overheden.

Zorg

Om de kosten van het zorgsysteem onder controle te houden, zullen steeds meer artsen hun patiënten door middel van M2M-technologie monitoren. Artsen stellen dan op afstand een diagnose op basis van verzamelde gegevens.

Consumenten elektronica

Consumenten elektronica is het nieuwste en snelst groeiende segment van de M2M-markt. Verschillende innovatieve producten zijn geïntroduceerd; denk bijvoorbeeld aan de Amazon Kindle (e-reader), draadloze digitale fotolijsten of spelconsoles. Door deze producten te verbinden met M2M-technologie, wordt er een totaal nieuwe gebruikerservaring gecreëerd.

Beveiliging/Bewaking

M2M-technologie verhoogt de beveiliging binnen bedrijfspanden. Bewakingscamera's worden, zonder het installeren van kabels, snel en efficiënt uitgerold. Ook geeft M2M de mogelijkheid om snelle, betrouwbare en sabotagebestendige alarmsystemen op sites te installeren.

Energie/Nutsbedrijven

Bedrijven kunnen dagelijks grote hoeveelheden energie verbruiken. Slimme meters zorgen ervoor dat de aanvoer van energie wordt bewaakt en dat de meterstanden automatisch worden doorgegeven aan de leverancier; zo blijven vraag en aanbod op elkaar afgestemd.

Automotive

In combinatie met GPS en Location-Based Services (LBS) kan M2M informatie doorgeven, zoals de positie van het voertuig, de snelheid, de gereden kilometers, brandstofverbruik, onderhoudsinformatie en werkuren van de medewerker.

Lokale overheden

Lokale overheden kunnen hun netwerk koppelen aan het M2M Lokale Overheid netwerk op basis van de M2M Corporate dienstverlening. Het M2M Lokale Overheid netwerk is een beveiligde en beheerde verbinding met nationale dekking. Met M2M Lokale Overheid kunnen overheden snel inspelen op een snel ontwikkelende IT omgeving, fusies, samenwerkingsovereenkomsten en het gebruik van shared servicecenters. Zij kunnen rekenen op een flexibele, maar zeer betrouwbare aansluiting.

Terug naar overzicht

Volgende

Machine 2 Machine
Wat is M2M?