Richt werkprocessen efficiënter en effectiever in met RFID

RFID – ofwel Radio Frequency Identification – is de nieuwe revolutie binnen logistieke ketens, toegangscontrole systemen en vele andere sectoren. De behoefte om efficiënter en effectiever te werken binnen deze branches kan door middel van RFID vervult worden.

Bedrijven stellen steeds hogere eisen aan de snelheid en kwaliteit van processen en aan de betrouwbaarheid van de informatie in ketens. Individuele bedrijven in de keten wisselen steeds vaker informatie uit om zich te onderscheiden in een sterk concurrerende markt. RFID maakt dit mogelijk.

Een RFID-systeem bestaat uit een reader en een minuscule tag, waarmee objecten, dieren of personen via radiosignalen realtime geidentificeerd en gevolgd kunnen worden. Met behulp van RFID kunnen gegevens simultaan, automatisch, snel en op afstand worden gelezen.


Voordelen

  • Efficiënt werken: Het delen van logistieke informatie geeft snel, volledig en betrouwbaar inzicht in bewegingen in de keten. Hierdoor stijgt de productiviteit. Bovendien dalen de kosten van individuele bedrijven in de keten.
  • Lagere arbeidskosten: Dankzij geautomatiseerd lezen zijn de leessnelheden hoger en betrouwbaarder.
  • Hoge betrouwbaarheid: In vergelijking tot barcodes en andere identificatietechnieken geeft RFID meer zekerheid en betrouwbaarheid.


Toepassingen

RFID kan in veel sectoren worden toegepast. Van bouw tot tuinbouw.

Bouwsector

Bouwondernemingen vertrouwen dagelijks op honderden stukken gereedschap, machines en containers. Al deze activa snel en effectief in kunnen zetten heeft een direct effect op de winstgevendheid van een project. Zo hoeft een bouwproces minder vaak stil te liggen.

Door deze activa te voorzien van radio-frequency identification tags (RFID-tags) en op belangrijke plaatsen in het verhuur- en opslagproces te scannen, krijgen ondernemingen met RFID beter inzicht in de locatie van hun actuele materiaalvoorraad. Hierdoor kan de verbruiksintensiteit sterk omhoog.

Toegangscontrole en Security

De beveiliging van deuren, toegangspoortjes, slagbomen en liften word steeds vaker geregeld met RFID. Zo hoeft men bij verlies van een sleutel niet een serie cilinders te vervangen en is het risico van dupliceren van een sleutel uitgesloten. Er wordt eenvoudig weg op afstand een "Key" geblokkeerd. Daarnaast is er inzichtelijk wie wanneer toegang heeft gehad tot een bepaalde locatie.

Zorg

In de zorg is transparantie is van groot belang. Patiënt- en personeelsveiligheid kan hierdoor sterk worden verhoogd en logistieke processen worden versneld. Bijvoorbeeld, bij bloedproducten loopt het proces van registreren, traceren en het leveren van extra controles veel effectiever.

Met RFID kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen een zichtbare efficiëntieslag maken in een groot aantal processen. Verder kan RFID de werkdruk helpen verlagen en alle vormen van veiligheid verhogen. Zo hoeft minder geïnvesteerd te worden in kostbare apparatuur.

Automotive

Ondernemingen binnen de automobielindustrie opereren in een zeer complexe keten, waarin just-in-time leveringen cruciaal zijn. Foutief of vertraagd leveren brengt grote kosten met zich mee. Om op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen, wordt van alle schakels gevraagd om snel, betrouwbaar, flexibel en transparant te werken.

Met RFID wordt de keten transparant gemaakt en kan real time informatie worden uitgewisseld, zo komt u tegemoet aan de leveringsbehoefte van klanten.

Sierteelt

Door toename van de eisen en wensen van de consument is het belang van optimale ketens waarin de verschillende partijen samenwerken aanzienlijk toegenomen. Door het creëren van transparantie kan effectief en efficiënt informatie worden uitgewisseld tussen de verschillende schakels in de sierteeltketen. Daarnaast stijgt de betrouwbaarheid van het leverproces.

RFID speelt een onmisbare rol bij het verhogen van de efficiency en betrouwbaarheid, waardoor u een forse verlaging van de ketenkosten bereikt.


Oplossingen

  • RFID-platform: Markeer en volg uw items in de logistieke keten binnen uw eigen account.
  • Centrale applicatie: De statusinformatie van de items wordt op basis van standaardberichten (EPCIS) opgeslagen in de centrale applicatieomgeving en op een beveiligde wijze beschikbaar gesteld.
  • Benodigde apparatuur: Voor het markeren van de items met de RFID-tags en het scannen tijdens het logistieke proces leveren wij de benodigde apparatuur en het netwerk als beheerde dienst.
  • Beveiligde koppelingen op het RFID-netwerk: De RFID-apparatuur op de locaties van de producent, logistieke hub en afnemer, zijn aangesloten op het besloten RFID-netwerk.

 

Terug naar overzicht

Volgende

icon advies
Endpoint Security