Retentiebeleid van back-ups

De zogenoemde retentie van een back-up geeft aan hoe ver je terug kan in de geschiedenis van een back-up. Dit is van belang wanneer je bijvoorbeeld een oudere versie van een bestand nodig hebt. In dat geval is een back-up met minder dan een maand retentie geen oplossing. 

Met een back-up retentie van 7 dagen is het mogelijk om een bestand te herstellen tot maximaal 7 dagen geleden. Doorgaans adviseren wij om een retentiebeleid te configureren met geavanceerde bewaarregels en rekening te houden met uurlijkse, dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse snapshots. Binnen elke tijdseenheid bewaart het systeem de eerste snapshot die wordt gemaakt. Als je bijvoorbeeld 4 snapshots per uur instelt, bewaart het systeem de eerste snapshot van elk uur 

Een langere retentie vergt meer opslag, maar brengt ook hogere kosten mee. Let hierbij ook op wettelijke afwegingen, de wet kan soms voorschrijven hoe lang data bewaard moet worden.

Microsoft 365

Microsoft 365 voorziet standaard in een beperkt retentiebeleid (geen backup!) . Hierdoor kan je op een zeer eenvoudige manier gewiste data uit je mailbox herstellen. Dit retentiebeleid beperkt zich in tijd (30 dagen) en heeft enkel betrekking op data die gewist is uit de Office 365-omgeving.

Terug naar overzicht

logo VTM grip

Deel dit artikel via:

Vorige

Azure File Sync
Wat is Azure File Sync?

Volgende

on premise cloud
File Opslag opties

Meer weten over retentiebeleid voor back-ups?

Het beheren van IT-systemen is corebusiness voor ons. Wij hebben veel organisaties geholpen met adviseren over IT, retentiebeleid en back-up omgevingen. 

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op. 

* verplichte velden