PSTN, POTS en ISDN

Wat is PSTN, POTS en ISDN en wat zijn de verschillen?


In 2019 stopt ISDN als technologie voor telefonie. Termen als PSTN, POTS en ISDN worden veelvuldig gebruikt in de berichtgeving hierover. Maar wat is de exacte betekenis van deze termen en wat zijn de verschillen tussen PSTN, POTS en ISDN?


PSTN - Public Switched Telephone Network

PSTN is het Public Switched Telephone Network, het wereldwijde traditionele telefonienetwerk. Dit netwerk bestaat uit de onderdelen POTS (analoge telefonie) en ISDN (vorm van digitale telefonie). Ook mobiele telefonie behoort tot dit netwerk.

Voor de jaren 70 bestond er nog geen ISDN en bestond PSTN dus enkel uit analoge telefonie. Als specifieke benaming voor analoge telefonie werd voor de term POTS gekozen. De termen PSTN en POTS werden nogal eens door elkaar gehaald, maar nu ISDN stopt wordt dit onderscheid tussen beiden weer minder belangrijk.


Begrippenlijst traditionele telefonie

Term Synoniem Betekenis
PSTN

Public Switched Telephone Network

het gehele wereldwijde systeem van traditionele telefonie, bestaande uit analoge telefonie en ISDN
Analoge telefonie POTS (Plain Old Telephone Service) analoge telefonie, gebruikt voor simpele toestellen, lift, alarm, fax, etc.
ISDN Integrated Services Digital Network vorm van digitale telefonie, waarbij meerdere (medium)kanalen over één aderpaar mogelijk zijn | opvolger van POTS (let op: ISDN stopt)


Analoge telefonie

Bij analoge telefonie worden middels analoge signalen de geluidsignalen, of alarm/fax-signalen, overgebracht naar één of meerdere ontvangers. Dit wordt verstuurt over twee koperdraadjes (een koperpaar). Over dit koperpaar kan maar één signaal gelijktijdig worden overgebracht. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet tegelijkertijd kunt bellen en een fax kunt versturen.

POTS heeft een aanzienlijk nadeel ten opzichte van ISDN; POTS verliest gesprekskwaliteit bij een langere verbindingslijn. Hoe langer de verbindingslijn, hoe meer ruis er optreedt ten opzichte van het gespreksignaal. Bij ISDN wordt het signaal zonder kwaliteitsverlies overgedragen.


ISDN - Integrated services digital network

Bij ISDN is het signaal dat over het koperpaar wordt gezonden in digitale vorm. Hierdoor biedt ISDN een betere spraakkwaliteit dan telefonie via het analoge netwerk. Het voornaamste verschil ten opzichte van analoge telefonie is de digitale signaaloverdracht vanaf de centrale tot aan het telefoontoestel. Er kunnen hierdoor meerdere kanalen worden getransporteerd over een koperpaar, zoals telefonie, fax een alarmsignaal en een internetverbinding.

 De ISDN-lijn zoals deze gebruikt wordt in de consumentenmarkt heet ISDN-2. Deze 2 lijnen kunnen geheel onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. ISDN was erg populair in de jaren 90, maar is in de afgelopen jaren ingehaald door ADSL als technologie om tegelijk te internetten en te bellen. Dat is één van de redenen waarom KPN het vaste telefonie netwerk moderniseert en stopt met ISDN.


Einde ISDN en PSTN

Een belangrijk deel van de PSTN- en ISDN-lijnen loopt in 2019 op zijn einde. Het betreft de analoge telefonie meervoudig en de diensten ISDN1 en ISDN2. Daarna stoppen de diensten ISDN15, ISDN20 en ISDN30 voor januari 2021. Een duidelijk signaal dat traditionele telefonie ten einde loopt. Dit betekent dat nu de tijd is aangebroken om de overstap te maken naar de opvolger Voice over IP, ook wel VoIP bellen, Cloud Telefonie, Hosted Telefonie of Hosted Voice genoemd. Lees ook Hosted Telefonie ideaal alternatief voor ISDN.


Wat betekent de uitfasering voor diensten als alarm, pinnen en fax?

Naast telefonie zijn er ook andere diensten die via een telefoonlijn lopen, denk hierbij aan fax, pin, inbraak- en brandalarm. Deze worden vaak aangesloten op een analoge lijn, het POTS, maar ook op ISDN2. Omdat ISDN2 stopt, betekent dit dat ook voor deze diensten een alternatieve oplossing gezocht moet worden.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Terug naar overzicht

POTS PSTN ISDN

Deel dit artikel via:

Bellen in de Cloud

Met bellen in de Cloud kiest u voor telefonie op maat. Lees alles over het gemak, de voordelen en de flexibiliteit van bellen in de Cloud in onze whitepaper.

Bekijk whitepaper

Volgende

Office 365 Business Premium vs Enterprise E3
Office 365 Enterprise E3 versus Business Premium