Overschakelen van Android naar iOS

Overschakelen naar iOS? Download de Stap over op iOS-app voor hulp bij de overstap van een Android-apparaat naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

Download hier de Stap over op iOS-app.

Wanneer je de Google PlayStore niet kunt gebruiken, lees dan hoe je de Stap over op iOS app kunt downloaden.


Voordat je begint!

  • Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op het Android-apparaat.
  • Sluit het nieuwe iOS-apparaat en het Android-apparaat aan op netvoeding.
  • Zorg ervoor dat het nieuwe iOS-apparaat voldoende ruimte heeft voor het materiaal dat je wilt verplaatsen (inclusief voor de inhoud van de externe microSD-kaart).
  • Wanneer je de Chrome-bladwijzers wilt overzetten, werk je bij naar de nieuwste versie van Chrome op het Android-apparaat.


1. Tik op 'Zet gegevens over van Android'

Zoek tijdens de configuratie van het nieuwe iOS-apparaat het scherm 'Apps en gegevens'. Tik vervolgens op 'Zet gegevens over van Android'.

Als je de configuratie al hebt voltooid, moet je het iOS-apparaat wissen en opnieuw beginnen. Als je het apparaat niet wilt wissen, zet dan de gegevens handmatig over.


2. Open de app Stap over op iOS

Open de app Stap over op iOS op het Android-apparaat en tik op 'Ga door'. Lees de algemene voorwaarden die verschijnen. Tik op 'Akkoord' om door te gaan en tik vervolgens op 'Volgende' in de rechterbovenhoek van het scherm 'Zoek uw code op'.


3. Wacht op een code

Tik op het iOS-apparaat op 'Ga door' in het scherm 'Zet over van Android'. Wacht vervolgens tot een tiencijferige code verschijnt. Als op het Android-apparaat een waarschuwing verschijnt waarin wordt gemeld dat de internetverbinding zwak is, kun je deze waarschuwing negeren.


4. Gebruik de code

Voer de code op het Android-apparaat in. Wacht vervolgens tot het scherm 'Zet gegevens over' verschijnt.


5. Kies het materiaal en wacht

Selecteer op het Android-apparaat het materiaal dat je wilt overzetten en tik op 'Volgende'. Doe vervolgens niets op de beide apparaten tot de laadbalk op uw iOS-apparaat vol is, zelfs als op het Android-apparaat wordt aangegeven dat het proces is voltooid. De volledige overdracht kan even duren, afhankelijk van hoeveel materiaal je wilt overzetten.

Het volgende wordt overgezet: contacten, berichten, foto's en video's, bladwijzers, e-mailaccounts en agenda's. Sommige gratis apps worden ook overgezet als deze zowel in GooglePlay als in de AppStore beschikbaar zijn. Wanneer het overzetten is voltooid, kun je de gratis apps downloaden die zijn gematcht via de App Store.


6. Configureer het iOS-apparaat

Wanneer de laadbalk op het iOS-apparaat vol is, tik je op het Android-apparaat op 'Gereed'. Tik vervolgens op het iOS-apparaat op 'Ga door' en volg de stappen op het scherm om de configuratie van het iOS-apparaat te voltooien.


7. Voltooi de configuratie

Verzeker jezelf ervan dat al het materiaal is overgezet. Muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig worden overgezet.

Heb je de apps die je op jouw Android-apparaat had nodig? Ga naar de App Store op jouw iOS-apparaat om deze te downloaden.

Veel plezier met uw nieuwe iOS apparaat!

 

Lukt het niet direct?

Als je problemen hebt met het verplaatsen van materiaal, dan kun je enkele zaken controleren:

  • Doe niets op beide apparaten tot de overdracht is voltooid. Op het Android-apparaat moet de app Stap over op iOS bijvoorbeeld altijd op het scherm blijven. Als je op het Android-apparaat een andere app gebruikt of een telefoonoproep ontvangt alvorens de overdracht is voltooid, wordt het materiaal niet overgezet.
  • Schakel op het Android-apparaat de apps of instellingen uit die de wifiverbinding kunnen beïnvloeden, zoals de Sprint Connections Optimizer of de Smart Network Switch. Zoek vervolgens 'Wifi' in Instellingen, houd elk bekend netwerk ingedrukt en negeer het netwerk. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.
  • Start beide apparaten opnieuw op en probeer het opnieuw.
  • Schakel op het Android-apparaat de mobiele dataverbinding uit. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.

 

Terug naar overzicht