OneDrive Sync on Demand

Windows 10 biedt de mogelijkheid om bestanden in Office 365 Groups, Microsoft Teams (beide gebruiken SharePoint document bibliotheken) en OneDrive direct te benaderen. De files hoeven niet langer te worden gesynchroniseerd. Dit is mogelijk dankzij de ‘Sync on Demand’ feature. Wanneer je een specifiek bestand aanklikt, wordt alleen dit bestand gesynchroniseerd naar je PC of Mobiel device.


Vervangen van file servers en alternatieve fileshare oplossingen

Dankzij deze gebruikersvriendelijke, veilige en beheersbare oplossing is het nu eindelijk mogelijk om file servers en alternatieve fileshare oplossingen weg te halen en te vervangen voor de veel beter geïntegreerde oplossingen: SharePoint Modern Team Sites en Microsoft Teams.

Wanneer Files On-Demand is ingeschakeld, zie je nieuwe statuspictogrammen naast jouw SharePoint-bestanden. Je kunt rechtstreeks vanuit jouw bestandensysteem bestanden van jouw computer naar SharePoint Online kopiëren of verplaatsen.


Bestandstatus

Deze bestanden hebben verschillende statussen in de Verkenner:

Sync interval

Voor een makkelijke synchronisatie tussen omgevingen is de OneDrive Synchronisatie Client beschikbaar. Dit is niet alleen beperkt tot het synchroniseren van een OneDrive omgeving. De applicatie is ook in staat om te synchroniseren met SharePoint documentbibliotheken en met documentbibliotheken van Office 365 Groups (en daarmee dus ook met Teams). Iedere cliënt synchroniseerd naar de cloud en terug. Naar de cloud gebeurt direct na het opslaan van een document wijziging in een gesyncte map. Het ophalen van wijzigingen vanuit de cloud gebeurt per cliënt iedere 10 minuten.

Het is vanzelfsprekend wel belangrijk dat het apparaat aan staat, een internet verbinding heeft en niet in een energiebesparende modus staat. Let bij het afsluiten ook op dat een eventuele lopende synchronisatie al voltooid is.

Microsoft richtlijnen

Bij de inrichting/in gebruikname van Sharepoint als Fileserver is het essentieel om de richtlijnen van Microsoft aan te houden om zodoende een goede performance en gebruikerservaring te creëeren, denk hierbij aan:

  • Omgang met Speciale karakters;
  • Omgang met Pad lengte;
  • Maximaal aantal bestanden waar toegang tot is;
  • Uitsluiten & opschonen bepaalde type bestanden.

De volledige en actuele limieten, details en informatie is te vinden op de Microsoft DOCS pagina:

Lees ook: Documenten en sites organiseren in Microsoft 365

Terug naar overzicht

OneDrive Sync on demand

Deel dit artikel via:


OneDrive for Business

OneDrive for Business is uw persoonlijke schijf, vergelijkbaar met uw oude persoonlijke drive op de server. OneDrive bestanden zijn overal vandaan via internet beschikbaar.

Starten met OneDrive