Office365 profiel toevoegen in Android

Hoe stel je een Microsoft 365-, Exchange- of Outlook.com-e-mailaccount in, in Android.


E-mail instellen in de e-mailapp van Android

E-mailapps voor Android kunnen er op verschillende apparaten anders uitzien. Onderstaande aanwijzingen komen soms niet helemaal overeen met de opties die je te zien krijgt. Gebruik deze stappen daarom als richtlijn of raadpleeg de documentatie van de fabrikant voor jouw specifieke apparaat.

Voor eenvoudig beheer van e-mail en agenda wordt aangeraden e-mail in te stellen in de mobiele app Outlook voor Android.


E-mail instellen in de app Outlook voor Android

 • Installeer de Outlook voor Android-app vanuit de Google Play Store en open deze.

  Tik op Aan de slag als dit jouw eerste keer is.

  Om een ander e-mailaccount toe te voegen, open je het Menu  ->  Instellingen  ->  Account toevoegen  ->  E-mailaccount toevoegen  ->  Ga vervolgens naar stap 4 onder 'Een ander e-mailaccount instellen.'

  Opmerking: Als je een werkaccount hebt waarvoor de Intune-bedrijfs portal-app vereist is, installeer deze dan vanuit de Google Play Store voordat je Outlook voor Android instelt. Het is mogelijk dat jouw IT-beheerder vereist dat je jouw Android-device inschrijft voor Intune.


 • Outlook kan jouw Google-accounts detecteren. Om ze toe te voegen aan Outlook voor Android, tik je op het Google Connect Account en vervolgens op OK om het te bevestigen. Tik op Toestaan om Outlook toegang te geven tot jouw contactpersonen.

  Als je deze accounts niet wilt toevoegen, tik je op Overslaan en ga je naar stap 4 onder 'Stel hieronder een ander e-mailaccount in.'


 • Selecteer de accounts die je wilt toevoegen en tik op Account toevoegen. Je wordt mogelijk gevraagd om je aan te melden.

  Tik op Toestaan om offline toegang en andere vragen te bevestigen.

  Als je een ander e-mailaccount wilt toevoegen, tik je op Doorgaan en ga je naar stap 4, of tik op Overslaan.


 • Typ jouw volledige e-mailadres en tik vervolgens op Doorgaan.
  Opmerking: Als je wordt gevraagd om jouw provider te kiezen, moet je Exchange handmatig instellen of Een IMAP- of POP-account instellen.

  Office365 profiel toevoegen in Android


 • Voer het wachtwoord van uw e-mailaccount in en tik op Aanmelden of Volgende.
  Opmerking: Het aanmeldingsscherm kan er anders uitzien. Dit is afhankelijk van jouw e-mailprovider.


 • Verifieer jouw identiteit als meervoudige verificatie is ingeschakeld. Raadpleeg Overzicht van beveiligingsinformatie voor meer informatie.

Werk-/schoolaccounts met aanvullende vereisten instellen

Sommige werk- en schoolaccounts hebben aanvullende beveiligingsvereisten voordat je Outlook voor Android kunt gebruiken. Neem contact op met jouw Microsoft 365-beheerder wanneer je niet zeker weet welke van deze situaties op jouw account van toepassing is.


Wij helpen jou graag

Mocht het ondanks bovenstaande beschrijving toch niet lukken of heb je andere vragen over Office op jouw mobiel, dan kun je natuurlijk contact opnemen. Wij helpen jou graag! Dat kan via 0174 75 26 90.

 

Terug naar overzicht

Volgende

Office apps op mobiel device
Office-apps en e-mail op een mobiel apparaat